Innovationssamarbejde (Innovationskraft 2023-2024)

Sojafri umami sauce baseret på restprodukt fra ølbrygning

Mæskningsprocessen, som finder sted under ølbrygning, efterlader et korn-restprodukt med et stort uudnyttet potentiale. Sidestrømmen er næringsrig med et højt indhold af både proteiner og fibre, og partnerne ønsker er at finde anvendelse i en ny, plantebaseret smagsfremmer.

Målet med projektet er at udvikle en smagsfremmende sojafri umami-ingrediens i form af en plantebaseret erstatning for mononatriumglutamat. Dette skal ske i et samarbejde mellem Reduced og Teknologisk Institut, som ønsker at skabe et produkt, der kombinerer smag og funktionalitet med en lang holdbarhed. Eftersom produktet er baseret på et korn-restprodukt, ønsker projektet også at identificere gluten-nedbrydende enzymer, som kan gøre det muligt at udvikle en glutenfri prototype.

Et skridt i retningen mod klimaneutral fødevareproduktion

Upcycling af sidestrømme fra fødevareindustrien til nye produkter er vigtigt, hvis man vil opnå en klimaneutral fødevareproduktion. I dag bruges korn-restproduktet fra ølproduktion i enten dyrefoder eller biogasproduktion, men genanvendelse i et fødevareprodukt vil sænke bryggeriindustriens klimaaftryk yderligere.

Finansieret af

Projektet ”Beyond Brewing” er igangsat af Food & Bio Cluster Denmark og medfinansieret af den Europæiske Union og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Partnere i projektet

Louise Krogh Johnson

Louise Krogh Johnson

Senior Innovation Manager

Sidder du med en god idé til et innovationsprojekt?

Food & Bio Cluster Denmark hjælper med at accelerere innovationen og den bæredygtige udvikling inden for fødevarer og bioressourcer.

Vi udbyder løbende muligheder for forskellige samarbejder og projekter.

Sådan samarbejder vi også om innovation

Her kan du se eksempler på andre innovationssamarbejdsprojekter i regi af klyngebevillingen Innovationskraft.

Projekter

Se hvilke danske og internationale projekter, klyngen deltager i.

Netværk

Vi samler deltagere i faglige netværk, hvor vi deler viden og erfaringer om fødevarer og bioressourcer.

Nyheder

Læs aktuelle nyheder om fødevarer og bioressourcer.

Kontakt

Vi står altid klar til at hjælpe dig med konkrete spørgsmål. Hvis ikke vi selv kan svare, ved vi helt sikkert, hvem der kan.