Smagsnetværk:
Brænder du for at skabe fødevarer, som smager godt?
Mums! Smagen er afgørende for, om forbrugerne bliver ved med at købe dit produkt. Men de kan være hårde dommere; kan de ikke lide det, de smager, ryger det ikke ned i indkøbskurven igen. Som fødevareproducenter har vi derfor ofte kun én chance til at ramme (smagen) rigtigt.
I netværket Smag har vi fokus på inspiration og viden om at arbejde med smag i produktudviklingen. Skal du også være med?
Et netværk for dig, der vil skabe god smag
Pris er vigtigt, men undersøgelser viser, at flere forbrugere lægger vægt på smag (Landbrug & Fødevarer). Og ofte er der kun ét skud i bøssen, for kan de ikke lide det, de smager, så køber det de ikke igen.
Smag er derfor helt afgørende for, om dit produkt bliver en succes, og velsmagende produkter med den rette tekstur og konsistens er med til at gøre din virksomhed konkurrencedygtig - både nationalt og internationalt.
Hvem kan deltage i netværket?
Netværket er for dig, der brænder for at skabe god smag. Det kan være som:
- produktudvikler
- fødevareproducent
- drikkevareproducent
- forsker
- ingrediensvirksomhed
- eller for dig, der arbejder med eller interesserer dig for smag i fødevareprodukter.
Netværket er for medlemmer i Food & Bio Cluster Denmark.
3 gode grunde til at være en del af netværket
1.
Du får ny viden og inspiration fra forskere, specialister og andre, som (også) ved en masse om smag.
2.
Du får et afsæt for til at skabe endnu bedre smag i dine produkter - så forbrugerne køber dem igen (og anbefaler dem til andre!).
3.
Du får et relevant netværk med andre, der arbejder med og interesserer sig for smag.
Det praktiske
Hvordan bliver jeg en del af netværket?
Du tilmelder dig ved at sende en mail til netværksansvarlig Knud Hjortlund Hansen.
Hvor ofte mødes netværket?
Netværket mødes i udgangspunkt 3-4 gange om året på forskellige lokationer rundt omkring i Danmark (evt. også online).
Møder holdes i udgangspunktet på dansk.
Hvad koster det?
Deltagelse er gratis for medlemmer af Food & Bio Cluster Denmark.
Mere om netværket
Vi samler fødevareproducenter, forskere og andre, som arbejder med udvikling og innovation indenfor fødevarebranchen
Netværket er opstået, fordi smag er et vigtig paramenter ift. konkurrencedygtighed både nationalt og internationalt.
Der kommer mange fødevareprodukter på markedet og mange af produkterne forsvinder hurtigt igen. Ofte fordi smagen ikke er dér eller ikke er som forbrugerne forventer. Det er muligt løbende at udvikle på sine produkter, men forbrugerne kan være hårde dommere – så hvis de smager et produkt og det ikke smager dém, så laver de ikke et genkøb.
I netværket udveksles erfaringer og viden om smag i flere led:
- produktudviklingsfasen
- italesættelse af smag (ordforråd)
- kommunikation af smag til forbrugerne
- forbrugernes smagspræferencer
- grundsmagenes betydning – hvilke muligheder og udfordringer er der?
Samtidig kigger vi på erfaringer fra gastronomien, som kobles til produktudviklingen.
Spot aktuelle muligheder for dig
På møderne vil vi fortælle om andre relevante aktiviteter ved Food & Bio Cluster Denmark, herunder muligheder for deltagelse i samarbejds- og innovationsprojekter.
Vi mødes i hele landet
Der afholdes minimum tre årlige møder, og det tilstræbes, at de er rundt i landet og evt. online, så alle har mulighed for at deltage.
Sådan arbejder vi - og du er med til at sætte retningen
På møderne vil der være et fastlagt tema, hvor vi starter med et oplæg fra et netværksmedlem, en virksomhed, en forsker eller anden ekspert.
Der vil være afsat tid til diskussion, erfaringsudveksling, case-arbejde, smagninger, rundvisninger m.v.
Programmet er åbent og med mulighed for tilpasning efter netværksmedlemmernes ønsker.
Netværkets møder holdes på dansk, dog kan enkelte indlæg foregå på engelsk.
Knud Hjortlund Hansen
Deltagere fik tips til at sætte ord på smagen på netværksmøde
Hvordan sætter man ord på smagen? Det fik deltagerne i voress Smagsnetværk konkrete tips til, da de i august var samlet hos vores medlem Jakobsens, som er en af de største honningproducenter i Skandinavien.
Hvordan fortæller en ost sin egen historie?
Hvordan kan en ost fortælle sin egen historie og samtidig bevares naturligt? Food & Bio Cluster’s netværksgruppe for smag tog til Procudan i Kolding for at få svaret. Procudan, der er specialister i ingredienser og emballage. Læs mere om besøget her.
Hvem er med i netværket?
Her kan du se eksempler på nogle af de virksomheder, du har mulighed for at møde i netværket.