• Om os
    • Om os
    • Bestyrelse
    • Vision og mission
    • Partnere bag
    • Job
    • Presserum
  • Kontakt
    • Dansk
    • English
Food Bio Cluster Denmark

Menu

  • Forside
  • Medlemmer
    • Bliv medlem
    • Medlemsfordele
  • Services
    • Digital Masterclasses
    • Members & Co
    • Idekonkurrence 2023
    • Inkubation
    • Adgang til finansiering
    • Vil du hjælpe virksomheder på vej
  • Events
  • Nyheder
    • Tilmeld nyhedsbrev
  • Netværk
  • Projekter
    • Bioressourcer
    • Fødevarer
    • Open Calls
    • Tværgående projekter
    • Samarbejdsprojekter
    • Arkiv
  • Viden
  • Om os
    • Om os
    • Bestyrelse
    • Vision og mission
    • Partnere bag
    • Job
    • Presserum
  • Kontakt
    • Dansk
    • English
  • Medlemmer
    • Bliv medlem
    • Medlemsfordele
  • Services
    • Digital Masterclasses
    • Members & Co
    • Idekonkurrence 2023
    • Inkubation
    • Adgang til finansiering
    • Vil du hjælpe virksomheder på vej
  • Events
  • Nyheder
    • Tilmeld nyhedsbrev
  • Netværk
  • Projekter
    • Bioressourcer
    • Fødevarer
    • Open Calls
    • Tværgående projekter
    • Samarbejdsprojekter
    • Arkiv
  • Viden

Viden



  • Du er her:
  • Forside
  • / Viden
  • Du er her:
  • Viden

Forbrugerundersøgelse: Plantebaserede produkter

21. juni 2022

Teknologisk Institut har på vegne af Food & Bio Cluster Denmark gennemført en online undersøgelse, hvor man har spurgt 498 forbrugere om deres præferencer i forhold til plantebaserede fødevarer. Maja Krogsøe Skou fra Teknologisk Institut præsenterer her resultaterne i videoen her.

Undersøgelsen er lavet for at give fødevareproducenter ny indsigt i forbrugernes præferencer i forhold til forventinger og opfattelse af plantebaserede produkter, når det kommer til smag, råvarer og forarbejdning. 

Undersøgelsen blev præsenteret på et arrangement om plantebaserede fødevarer, som blev afholdt i samarbejde med Food Innovation House den 14. juni 2022 i Vejle.

I videoen her kan du se Maja Krogsøe Skous præsentation af undersøgelsen.

 

Hovedpointer fra undersøgelsen

  • 70 procent af de adspurgte forbrugere har oplevet at plantebaserede produkter ikke levet op til deres forventninger.
  • Forbrugerne fremhæver særligt køderstatningsprodukter, som den type produkter, der ikke har levet op til deres forventninger.
  • Undersøgelsen viser, at forbrugerne efterspørger bedre smag og tekstur i de plantebaserede varer. De ønsker en intens smagsoplevelse.
  • Forbrugerne vil have andet og mere end erstatningsprodukter - de efterspørger gennemskuelige ingredienslister samt klimavenlige og nærende produkter der er mindre forarbejdede.
  • Forbrugerne vil ikke have soja, palmeolie og tilsætningsstoffer

Læs mere om alle resultaterne af forbrugerundersøgelsen i rapporten herunder. Du kan også læse mere i Maja Krogsøe Skous slides (pdf) fra præsentationen af undersøgelsen.

Hent undersøgelsen

Du kan også læse mere i nyheden Forbrugere vil have plantebaserede fødevarer med masser af smag og tekstur og se dagens øvrige oplæg i vidensbanken.

Undersøgelsen er lavet i foråret 2022 af Teknologisk Institut for Food & Bio Cluster Denmark og med finansiering fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Tilbage

Forbrugerundersøgelse: Plantebaserede produkter /Default.aspx?ID=11051&newsid=3035&Action=1&M=NewsV2&PID=63850 https://foodbiocluster.dk/Files/Images/Viden/Thumb-Maja.jpg

Food & Bio Cluster Denmark er den landsdækkende klyngeorganisation for fødevarer og bioressourcer i Danmark. Vi er den samlende platform for innovation og vækst i klyngen – for danske og internationale virksomheder og videninstitutioner.

Food & Bio Cluster Denmark

c/o Agro Food Park
Agro Food Park 13
8200 Aarhus N
Tlf.:  8999 2500
CVR 25666070
info@foodbiocluster.dk

 

Adresser til øvrige hubs her

Cookieinformation
Persondatapolitik og oplysninger

 

 

Log ind

Log ind

Hjælp: Glemt adgangskode?