27.04.2022 I fem år har partnere i projektet SalFar arbejdet for at fremme ressourceeffektivitet af landbrugsjord i kystområder, der længe har været påvirkede af klimaforandringer. I dette inspirationskatalog får du et samlet overblik over den viden som SalFar-projektet har gjort sig, samt inspiration og ressourcer til handling.
10.04.2022 Mens priserne på naturgas og kunstgødning når nye højder, står landbruget og resten af samfundet overfor at skulle accelerere den grønne og cirkulære omstilling. Dette gælder selvfølgelig også i Holland og Danmark - to af de mest avancerede og konkurrencedygtige fødevarenationer i verden. Ny rapport sætter fokus på potentialet for samarbejde og videndeling mellem de to lande.
16.02.2022 Droner, satellitter, sensorer og kunstig intelligens. Fremtiden bliver endnu mere digital og giver os nye muligheder for at udvikle klimavenlige og bæredygtige fødevarer og biobaserede produkter. Se cases fra den virkelige verden og hent inspiration til digitale teknologier og nye forretningsmodeller.
16.02.2022 Industriel forarbejdning af fødevarer har de seneste år udviklet sig i en ny teknologisk retning. Denne rapport giver et overblik over udviklingen og identificerer teknologiområder i vækst, der kan få særlig betydning for udviklingen af den danske fødevareforarbejdede industri.
17.01.2022 I en ny rapport, der er udarbejdet for Food & Bio Cluster Denmark, har Teknologisk Institut beskrevet status og perspektiver for mikroalgeproduktionen i Danmark.
05.12.2021 Hvilken tilgængelig forskning findes der inden for naturlige tilsætningsstoffer? Københavns Universitet har udgivet en rapport, der gør status over universitetets forskning på dette område.
01.12.2021 Test af potentialerne for bioraffinering af restfraktionen klid fra mølning af alm. hvede, ølandshvede og spelt hos Samsø Mel.
09.07.2021 Demonstration af teknologier til forbehandling af halm og fjernelse af sand.
09.07.2021 Kan man fremstille foderprotein udvundet af græsmarkafgrøder? I denne rapport kan du læse mere om udviklingen af konceptet.
02.07.2021 Kan fødevarer indeholde græsprotein? En række virksomheder har i samarbejde med AU og DTU undersøgt muligheden.