5. december 2021
Hvilken tilgængelig forskning findes der inden for naturlige tilsætningsstoffer? Københavns Universitet har udgivet en rapport, der gør status over universitetets forskning på dette område.
FOTO: Joanie Simon, Unsplash
Ordet ”tilsætningsstoffer” skurrer i ørerne på mange forbrugere – næsten 40 % af os forsøger at undgå tilsætningsstoffer i maden. Derfor har både virksomheder og forskerne i årevis jagtet mere naturlige tilsætningsstoffer, så man som virksomhed kan opnå ”clean label”. Og i disse år intensiveres forskningen, da tilsætningsstofferne er en integreret del af et klimavenligt fødevaresystem. Københavns Universitet har på forespørgsel fra Food & Bio Cluster Denmark udgivet en rapport, der gør status over universitetets forskning på dette område.
Rapporten gennemgår systematisk forskningens status inden for fem hovedområder:
Rapporten er bestilt af Food & Bio Cluster Denmark i regi af Innovationskraft støttet af Ministeriet for Forskning og Uddannelse.
Tilsætningsstoffer fra naturlige kilder - status for forskning inden for området på Københavns Universitet
/Default.aspx?ID=11051&newsid=2946&Action=1¤tPage=2&M=NewsV2&PID=63850
https://foodbiocluster.dk/Files/Images/Viden/Naturlige-tilsAetningsstoffer_940x520px.jpg