Global Foodture er et projekt, der har til formål at fremme den bæredygtige omstilling af fødevaresystemet på verdensplan gennem samarbejde og innovation. Målet er at udvikle og gennemføre en fælles internationaliseringsstrategi, der letter europæiske SMV'ers adgang til lande uden for Europa.
Med denne tilgang vil Global Foodture bidrage til at styrke deltagernes evne til at tilpasse sig udfordringerne i forbindelse med fødevarers bæredygtighed.
Fokusområdet for dette projekt er Asien, især de fire nøglemarkeder Japan, Sydkorea, Singapore og Thailand. Asien rummer en stor del af verdens befolkning og har en potentielt stor miljøpåvirkning. Asien har også en middelklasse i hastig udvikling, som har købekraft til at købe bæredygtige produkter og som har en øget bevidsthed om miljøspørgsmål.
Fra september 2021 vil projektet klæde SMVer på til at møde dette marked ved hjælp af masterclasses og matchmaking events samt ture til nøglemarkederne.
I dette projekt samarbejder Food & Bio Cluster Denmark med seks europæiske klyngeorganisationer fra fem forskellige lande: Foodvalley, FOOD+I, Vitagora, Flanders’ FOOD, ITC – Innovation Technology Cluster Murska Sobota og Packaging Cluster. Derudover samarbejder projektpartnerne med en lang række internationale partnere i nøglemarkederne.
Følg projektet på LinkedIn, Twitter og Facebook og skriv dig op til nyhedsbrevet.
Læs mere på Global Foodtures website