• Om os
    • Om os
    • Bestyrelse
    • Vision og mission
    • Partnere bag
    • Job
    • Presserum
  • Kontakt
    • Dansk
    • English
Food Bio Cluster Denmark

Menu

  • Forside
  • Medlemmer
    • Bliv medlem
    • Medlemsfordele
  • Services
    • Digital Masterclasses
    • Members & Co
    • Inkubation
    • Adgang til finansiering
  • Events
  • Nyheder
    • Tilmeld nyhedsbrev
  • Netværk
  • Projekter
    • Bioressourcer
    • Fødevarer
    • Open Calls
    • Tværgående projekter
    • Samarbejdsprojekter
  • Viden
  • Om os
    • Om os
    • Bestyrelse
    • Vision og mission
    • Partnere bag
    • Job
    • Presserum
  • Kontakt
    • Dansk
    • English
  • Medlemmer
    • Bliv medlem
    • Medlemsfordele
  • Services
    • Digital Masterclasses
    • Members & Co
    • Inkubation
    • Adgang til finansiering
  • Events
  • Nyheder
    • Tilmeld nyhedsbrev
  • Netværk
  • Projekter
    • Bioressourcer
    • Fødevarer
    • Open Calls
    • Tværgående projekter
    • Samarbejdsprojekter
  • Viden

Viden



  • Du er her:
  • Forside
  • / Viden
  • Du er her:
  • Viden

Få ny viden om plantebaserede produkter

21. juni 2022

Se spændende oplæg om forbrugerundersøgelser, studier og digitale værktøjer, som stiller skarpt på plantebaserede fødevarer.

Hvad mener forbrugerne om de plantebaserede fødevarer, de har til rådighed i dag? Hvorfor skal producenter passe på med lange og komplicerede ingredienslister, og hvordan kan man bruge AI og maschine learning til at spotte nye trends og bruge den viden aktivt ind i sin produktudvikling?

Det var nogle af de ting, der blev sat spot på, da Food & Bio Cluster Denmark og Food Innovation House inviterede til gå-hjem-møde om plantebaserede fødevarer den 14. juni 2022 i Vejle, og her kan du gå på opdagelse i eller gense oplæggene.

Teknologisk Institut: Online forbrugerundersøgelse af plantebaserede fødevarer

Maja Krogsøe Skou fra Teknologisk Institut præsenterer her resultaterne fra en online forbrugerundersøgelse, hvor man har spurgt 498 forbrugere omkring kostvaner og råvarevalg i relation til plantebaserede fødevareprodukter.

Læs også mere i artiklen "Forbrugere vil have plantebaserede fødevarer med masser af smag og tekstur" og læs mere om resultaterne i rapporten "Online consumer survey of raw material choices for new plant-based foods".

Syddansk Universitet: Studie af forbrugernes præference mht. clean label 

Christina J. Birke Rune, som er forskningsassistent og sensorisk medarbejder på Biotechnology ved Syddansk Universitet, fortæller her om et studie af forbrugernes forståelse af ”clean label” i plantebaserede fødevarer.

Undersøgelsen viser bl.a. at længden af ingredienslisten er et afgørende aspekt for forbrugerne, og at de lange ingredienslister bliver opfattet som mere forarbejdet og mindre sund, men med bedre smag.

 

Heco et al: Hvad køber plantebaserede forbruger i danske butikker?

Mange vil gerne købe mere plantebaseret – men gør de det også? Benjamin Heco fra Heco et al giver her et kig ind i forbrugernes købsmønstre og giver sit bud på, hvordan udviklingen af den plantebaserede fødevarekategori kan se ud i de kommende år.

 

DeliDrop: Trendspotting af nye fødevaretendenser

Rasmus Linnet fra DeliDrop fortæller her om, hvordan man kan bruge AI og machine learning til at spotte nye trends.

Se oplægget med mange gode eksempler og inspiration til, hvordan teknologien fx kan bruges til at udvikle nye produkter, som matcher forbrugernes ønsker og behov.

Delidrop er medlem af Food & Bio Cluster Denmark.

 


 

Oplæggene er optaget på arrangementet "Plantebaserede fødevarer og forbrugerens valg" den 14. juni 2022 (afholdt i samarbejde mellem Food & Bio Cluster Denmark og Food Innovation House og med støtte fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse).

 


 

Tilbage

Få ny viden om plantebaserede produkter /Default.aspx?ID=11051&newsid=3027&Action=1&M=NewsV2&PID=63850 https://foodbiocluster.dk/Files/Images/Arrangementer/Plantebaserede-foedevarer-i-Vejle-14062022/IMG_1209.jpeg

Food & Bio Cluster Denmark er den landsdækkende klyngeorganisation for fødevarer og bioressourcer i Danmark. Vi er den samlende platform for innovation og vækst i klyngen – for danske og internationale virksomheder og videninstitutioner

Food & Bio Cluster Denmark

c/o Agro Food Park
Agro Food Park 13
8200 Aarhus N
Tlf.:  8999 2500
info@foodbiocluster.dk

 

Adresser til øvrige hubs her

Cookieinformation
Persondatapolitik og oplysninger

 

 

Log ind

Log ind

Hjælp: Glemt adgangskode?