2. december 2020
Fire forskere fra MAPP Centret, Aarhus Universitet, er ude med en ny analyse om velvære som en global fødevaretrend. Få resultaterne og gode råd med på vejen eksklusivt hos Danish Food Innovation.
Professor Klaus G. Grunert, leder af MAPP Centret ved Aarhus Universitet, har sammen med tre forskere fra tre forskellige verdenshjørner for første gang dykket ned i alle fødevaretrends relateret til velvære.
Velvære har i mange år været en gennemgående global fødevaretrend, og herunder er tre centrale temaer: Sundhed, bæredygtighed og autenticitet. Disse tendenser er længe hos forbrugerne blevet betragtet som afvejninger eller ”trade-offs”, så man må opgive noget for at opnå noget andet, hvilket fører til et fald i fornøjelsen og lykke. Eksempelvis forventer forbrugeren at sund mad betyder et tab ift. smag og tilfredsstillelse.
"Det kan være svært at udvikle produkter med trade-offs, men her kan en løsning være at fokusere på velvære. Hvis man ikke tænker trade-off, hvordan kan produktet så skabe denne positive følelse af velvære", var et åbent spørgsmål fra professor Klaus G. Grunert fra MAPP Centret, Aarhus Universitet, i hans præsentation til et Danish Food Innovation event – og første gang offentligheden fik indblik i analysen.
Det hele ligger i framingen af produktet ifølge Klaus, og i præsentationen til førnævnte event kom han med 3 konkrete råd:
Så væk fra trade-off mod glæde og tilfredsstillelse:
“We see a development towards foods that combine healthfulness, sustainability, and authenticity in a synergistic way, thus contributing to happiness and satisfaction,” skriver forskerne i forskningsartiklen.
MAPP Centret ved Aarhus Universitet er specialister i forskning om forbrugeradfærd indenfor fødevarer og drikkevarer, og har fået internationale anerkendelser for deres arbejde.
De fire forskere, Klaus G. Grunert, Natália Rohenkohl do Canto, Rongduo Liu og Ekaterina Salnikova, har skrevet en forskningsartikel, som du kan få fingrene i her hos os.
Danish Food Innovation har lavet en Digital Masterclass – en times oplæg fra de fire forskere om de vigtigste pointer i analysen.
Find den i vores Digital Masterclass arkiv
Velvære. Hvordan nailer du den globale fødevaretrend?
/Default.aspx?ID=11051&newsid=2766&Action=1¤tPage=4&M=NewsV2&PID=63850
https://foodbiocluster.dk