• Om os
    • Om os
    • Bestyrelse
    • Partnere bag
    • Job
    • Presserum
  • Kontakt
    • Dansk
    • English
Food Bio Cluster Denmark

Menu

  • Forside
  • Medlemmer
    • Bliv medlem
    • Medlemsfordele
  • Services
    • Digital Masterclasses
    • Members & Co
    • Inkubation
    • Adgang til finansiering
  • Events
  • Nyheder
    • Tilmeld nyhedsbrev
  • Netværk
  • Projekter
    • Bioressourcer
    • Fødevarer
    • Tværgående projekter
    • Arkiv
    • Samarbejdsprojekter
  • Viden
  • Om os
    • Om os
    • Bestyrelse
    • Partnere bag
    • Job
    • Presserum
  • Kontakt
    • Dansk
    • English
  • Medlemmer
    • Bliv medlem
    • Medlemsfordele
  • Services
    • Digital Masterclasses
    • Members & Co
    • Inkubation
    • Adgang til finansiering
  • Events
  • Nyheder
    • Tilmeld nyhedsbrev
  • Netværk
  • Projekter
    • Bioressourcer
    • Fødevarer
    • Tværgående projekter
    • Arkiv
    • Samarbejdsprojekter
  • Viden

Viden



  • Du er her:
  • Forside
  • / Viden
  • Du er her:
  • Viden

Rapport: Digitalisering af agro- og fødevareindustrien

16. februar 2022

Industriel forarbejdning af fødevarer har de seneste år udviklet sig i en ny teknologisk retning. Denne rapport giver et overblik over udviklingen og identificerer teknologiområder i vækst, der kan få særlig betydning for udviklingen af den danske fødevareforarbejdede industri.

 

Digitalisering af produktion og produktionsprocesser er på vej til at spille en stadig større rolle inden for alle dele af den industrielle forarbejdning af fødevarer.

Det viser denne rapport, som præsenterer hovedresultaterne af en kortlægning af de seneste 20 års teknologiudvikling med fokus på digitalisering inden for agro- og fødevareindustrien. Kortlægningen bygger på en analyse af patenter, som globalt set kan være udtaget hvor som helst.

Hent rapporten

Download rapporten

Du kan bl.a. læse om:

• Der er en stigning i antallet af patenter inden for digitalisering med henblik på anvendelse i fødevareindustrien: Et teknologiskifte er i fuld gang!

• Automation af produktion ved brug af digitale løsninger er langt fremme i Europa.

• Europa står stærkt inden for udvikling af teknologier til specifikke sektorer som slagteriteknologi samt mejeri-, fiskeri- og fjerkræteknologi 

• Teknologiske hotspots i Nordamerika og Asien.

• Inden for frugt og grønt pågår der i Asien en markant udvikling af digitale teknologi til brug i fødevareindustrien.

 

Vil du vide mere?

  • Inspirationskatalog: Kan IoT være med til at udvikle din forretning?
  • Find aktuelle events
  • Få nyheder direkte i indbakken
  • Følg os og få nyheder og events direkte i dit LinkedIn-feed

 


Analysen er udarbejdet af Teknologisk Institut for Food & Bio Cluster Denmark med støtte fra Klyngeprogrammet Innovationskraft, som finansieres af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse samt Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.

 

Tilbage

Rapport: Digitalisering af agro- og fødevareindustrien /Default.aspx?ID=11051&newsid=2981&Action=1&M=NewsV2&PID=63850 https://foodbiocluster.dk/Files/Images/Nyheder/IMG-Rapport-Digitalisering-agro-foedevareindustrien.jpg

Food & Bio Cluster Denmark er den landsdækkende klyngeorganisation for fødevarer og bioressourcer i Danmark. Vi er den samlende platform for innovation og vækst i klyngen – for danske og internationale virksomheder og videninstitutioner

Food & Bio Cluster Denmark

c/o Agro Food Park
Agro Food Park 13
8200 Aarhus N
Tlf.:  8999 2500
info@foodbiocluster.dk

 

Adresser til øvrige hubs her

Cookieinformation
Persondatapolitik og oplysninger

 

 

Log ind

Log ind

Hjælp: Glemt adgangskode?