16. februar 2022
Industriel forarbejdning af fødevarer har de seneste år udviklet sig i en ny teknologisk retning. Denne rapport giver et overblik over udviklingen og identificerer teknologiområder i vækst, der kan få særlig betydning for udviklingen af den danske fødevareforarbejdede industri.
Digitalisering af produktion og produktionsprocesser er på vej til at spille en stadig større rolle inden for alle dele af den industrielle forarbejdning af fødevarer.
Det viser denne rapport, som præsenterer hovedresultaterne af en kortlægning af de seneste 20 års teknologiudvikling med fokus på digitalisering inden for agro- og fødevareindustrien. Kortlægningen bygger på en analyse af patenter, som globalt set kan være udtaget hvor som helst.
• Der er en stigning i antallet af patenter inden for digitalisering med henblik på anvendelse i fødevareindustrien: Et teknologiskifte er i fuld gang!
• Automation af produktion ved brug af digitale løsninger er langt fremme i Europa.
• Europa står stærkt inden for udvikling af teknologier til specifikke sektorer som slagteriteknologi samt mejeri-, fiskeri- og fjerkræteknologi
• Teknologiske hotspots i Nordamerika og Asien.
• Inden for frugt og grønt pågår der i Asien en markant udvikling af digitale teknologi til brug i fødevareindustrien.
Analysen er udarbejdet af Teknologisk Institut for Food & Bio Cluster Denmark med støtte fra Klyngeprogrammet Innovationskraft, som finansieres af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse samt Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.
Rapport: Digitalisering af agro- og fødevareindustrien
/Default.aspx?ID=11051&newsid=2981&Action=1&M=NewsV2&PID=63850
https://foodbiocluster.dk/Files/Images/Nyheder/IMG-Rapport-Digitalisering-agro-foedevareindustrien.jpg