Et tilskudsprogram til virksomheder i fødevarebranchen.
Virksomheder i fødevarebranchen kan indgå i et innovationssamarbejde, et fælles forløb sammen med en anden SMV og en vidensinstitution, og udvikle et nyt produkt, en service eller et koncept, med et tilskud på op til 320.000 kr. til udviklingstimer.
Projekter i et innovationssamarbejde kan omfatte udviklingsaktiviteter såsom research, forsøg, analyser, forbrugertest mm. Produktet, servicen eller konceptet, der udvikles i samarbejdet, skal være innovativt og kommercielt.
To virksomheder (hvoraf mindst én virksomhed skal være SMV) og en vidensinstitution.
Mindst en af SMV’erne i samarbejdet skal have ekspertise inden for fødevareområdet.
Programmet varer fra 2020-2022 og har løbende ansøgningsfrist og optagelse.
For at deltage skal I udforme en ansøgning, som bedømmes af et udvalg. Behandlingstid er 3 uger.
Der er et deltagergebyr på 2 % af modtaget tilskud for at indgå i et forløb.
SMV:Food er et tilskudsprogram målrettet virksomheder i fødevarebranchen.
Programmet drives i samarbejde med Erhvervshus Fyn, Food Innovation House og Food & Bio Cluster Denmark.
Programmet er finansieret med midler fra Syddansk Vækstforum og EU Regionalfond. Syddansk Vækstforum blev nedlagt d. 1. januar 2019 og er erstattet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.