Initiativ og nytænkning skaber udvikling og resultater
På den baggrund har en række aktører bestående af klimaeksperter, forskere, landmænd, NGO’er, små og mellemstore virksomheder og politiske beslutningstagere taget initiativ til projekt SalFar.
Projektets mål er bl.a., at:
Med udvikling af nye forretningsstrategier, salttolerante afgrøder og nye produkter skaber projektet grobund for både nytænkning og erhvervsudvikling i landdistrikterne, øget beskæftigelse og levevilkår, som bidrag til fortsat udvikling og bosætningen på småøer og kystnære landdistrikter.
Europæisk bevågenhed og tværfagligt samarbejde
Projektet er internationalt funderet, idet klimaforandringerne påvirker hele Nordsøregionen: fra Holland, Belgien og Tyskland i syd, til England, Sverige, Norge og Danmark i nord. Det er på den baggrund lykkedes at opnå status som Interreg projekt, støttet af EU. Fra dansk side er Food & Bio Cluster Denmark tovholder på projektet, hvor vi arbejder tæt sammen med Aarhus Universitet samt SAGRO.
Business Development Manager