Food & Bio Cluster Denmark Denmark blev dannet i maj 2020 i en fusion af et firkløver af organisationer, der gennem en lang årrække har ageret regionalt, nationalt og internationalt inden for hver deres kompetenceområde. Med andre ord har vi omfattende erfaring med innovation og udvikling.
Den helt store fordel ved fusionen er én samlet indgang til udvikling inden for hele værdikæden inden for fødevarer og bioressourcer i Danmark.
Agro Business Park har siden år 2000 været omdrejningspunkt for iværksætteri og idéudvikling inden for fødevarer og bioøkonomi for iværksættere og etablerede virksomheder. Fokus for Agro Business Park har gennem alle årene været tæt, individuel vejledning med fokus på iværksætteri, innovationsprocesser, netværk, funding og forretningsudvikling. En væsentlig aktivitet er tre fysiske startup-miljøer i Viborg, Aarhus og København samt et kontaktpunkt i Odense.
Danish Food Cluster har siden 2013 fungeret som knudepunkt for branding, netværk og innovation målrettet nationale og internationale virksomheder samt institutioner inden for fødevaresektoren. Tilbuddene til medlemsskaren har blandt andet været matchmaking events, fag netværk samt DK Food Week.
Nordjysk FødevareErhverv blev etableret i 2013 for at fremme fødevareerhvervet i Nordjylland med fokus på udviklings- og rådgivningsforløb, netværk, workshops og temaarrangementer. Medlemsskaren omfattede virksomheder inden for primærproduktion, forarbejdning, distribution og støtteerhverv samt vidensinstitutioner og offentlige myndigheder.
VIFU har arbejdet med videndeling og -formidling, udviklingsprojekter, netværksdannelse og kompetenceudvikling siden 2003. De primære fokusområder for VIFU har været udvikling af nye, innovative fødevarer gennem specialiserede netværk og brobygning mellem vidensinstitutioner og virksomheder inden for fødevarebranchen.