28.05.2021 Den lille start up-virksomhed Casju kom i gang med støtte fra vores Future Food & Bioresource Innovation-projekt. Nu er syrligt-søde karameller produceret af restproduktet fra produktionen af cashewnødder på vej mod markedet.
27.05.2021 Ny pulje for virksomheder i fødevarebranchen skal sikre kompetenceudvikling, vækst og robusthed. I en tid med omstillingsudfordringer og et stigende fokus på bæredygtighed, eksport og digitalisering åbner Food & Bio Cluster Denmark og Dansk Fødevareakademi for ny pulje: Fødevarebranchens Kompetenceløft.
27.05.2021 Der skal være mindre spild i brødproduktionen – og bedre styring af gæringsprocessen på mikrobryggerierne. To helt nye, danske projekter modtager nu økonomisk støtte fra det pan-europæiske S3FOOD-projekt til smarte sensor, datastyring og digitalisering i fødevareproduktionen.
11.05.2021 Er du en ambitiøs iværksætter inden for bioøkonomisektoren, som er på udkig efter investering, så læs med her.
11.05.2021 Biogas nævnes ofte som et vigtigt redskab til at nå klimamålene, og en af nøglerne til fortsat udbygning af biogasproduktionen er at bruge meget mere halm. Men hvor effektivt er halm til biogas som klimavirkemiddel? Det giver et studie nu svaret på.
11.05.2021 Bruger man spildevandet fra landbaseret fiskeproduktion til dyrkning af tang til foder, åbnes der for både nye forretningsmuligheder og gevinster for miljøet, i form af reduceret udledning af næringsstoffer.
03.05.2021 En ny komparativ undersøgelse blandt fem europæiske regioner afslører, at bekymringen for den lokale økonomi og produktets opfattede kvalitet er de vigtigste faktorer i forhold til, hvad der motiverer forbrugerne til at købe lokale fødevarer.
03.05.2021 Food & Bio Cluster Denmark er faglig partner i projektet ”GCO: Grøn cirkulær omstilling”, hvor små og mellemstore virksomheder kan få hjælp til deres grønne, cirkulære omstilling.
03.05.2021 Peter Larsen Kaffe, Nordex Food og Oatly vil fremlægge deres side- eller reststrømme for en række iværksættere, der til gengæld får muligheden for at præsentere deres bud på dele af eller hele løsninger på smartere anvendelse af strømmene. Det sker i forbindelse med projektet Cleantech Impact Accelerator, der fra slutningen af maj til oktober i år gennemfører et iværksætterforløb.
03.05.2021 Den globale efterspørgsel efter mad vokser, og bæredygtighed og klima er nøgleord. Hvordan kan vi hæve barren på det plantebaserede økosystem? Og hvordan kan vi samarbejde på globalt plan for at gøre mask, havre og bælgfrugter til nye, sunde og smagfulde ingredienser, der fører til innovative proteinløsninger?