Bioøkonomi i praksis: Podcast-serie om vejen fra idé til kommerciel succes
HURTIGT OVERBLIK:
BIOØKONOMI:
-
Podcast-serie udforsker, hvordan startups skalerer bæredygtige teknologier fra laboratorie til marked.
-
Episode 1: Myco4food & Teknologisk Institut deler erfaringer om udfordringer ved skalering.
-
Episode 2: Kaffe Bueno viser innovation gennem samarbejde – fra kaffegrums til grøn kemi.

To podcast-episoder fra det EU-finansierede ShapingBio-projekt sætter fokus på vejen fra idé til kommerciel succes, med inspirerende cases fra vores medlemmer Myco4food, Teknologisk Institut og Kaffe Bueno.
Hvordan kommer bioøkonomi-startups fra laboratoriet til markedet? Og hvad kræver det at skalere bæredygtige teknologier i praksis? Det sætter to nye podcast-episoder fra det EU-finansierede ShapingBio-projekt fokus på, med inspirerende cases fra medlemmer af Food & Bio Cluster Denmark.
Episode 1: Skaleringens udfordringer – fra laboratorie til forretning
- Myco4food en dansk biotech spinout fra Aalborg Universitet, der arbejder med solid state fermentation og upcycling af reststrømme samt
- Teknologisk Institut, som med deres ekspertise og pilotfaciliteter i Biosolutions Technology Centre hjælper startups med at skalere sikkert og effektivt.
Episode 2: Fra kaffegrums til grøn kemi – innovation gennem samarbejde
Lyt med og bliv inspireret
Begge episoder er produceret som en del af det EU-finansierede ShapingBio-projekt, hvor Food & Bio Cluster Denmark er partner. Projektet har til formål at accelerere innovation inden for bioøkonomi og udbrede ny viden i hele EU.
Episoderne er tilgængelige på Spotify og byder på værdifulde perspektiver for iværksættere, investorer, forskere og alle med interesse for bæredygtig teknologi og fremtidens løsninger. En stor tak skal lyde til vært og producent af podcastepisoderne Cath Mersh.
Om ShapingBio
ShapingBio er et EU-finansieret projekt, der har til formål at understøtte og accelerere bioøkonomisk innovation i EU. Projektet leverer evidensbaserede anbefalinger til bedre politisk koordinering og aktørinddragelse på tværs af sektorer og niveauer.
Læs mere
Kersti Haugan


AKTUELT //
Store miljø- og klimagevinster ved mere effektiv gyllehåndtering
Der er store miljø- og klimagevinster ved at optimere gyllens vej fra stald, gennem biogas- og pyrolyseanlæg og ud på marken. Men forældet lovgivning kan spænde ben for at indfri det store potentiale, viser det AgriFoodTure-finansierede projekt LOWHIGH.

Projektcontroller til innovations- og erhvervsfremmeprojekter
Vil du være med til at sikre styr på økonomien i nogle af Danmarks mest spændende innovations- og erhvervsfremmeprojekter? Trives du med systematik, detaljer og en vigtig understøttende rolle i komplekse programmer?

South Korea awaits - a unique opportunity for European foodtech companies to gain market insights
European foodtech companies have an exciting opportunity ahead as Food & Bio Cluster Denmark heads to South Korea on the Xplore Innovation Mission from 27-31 October 2025.

Styrelsen for Samfundssikkerhed opfordrer: Gennemgå jeres OT-sikkerhed
I starten af september opfordrede Styrelsen for Samfundssikkerhed (SAMSIK) alle organisationer til at gennemgå sikkerheden i deres operationelle teknologi (OT). Det sker på bagkant af flere europæiske hændelser.
