Kan gamle sorter være fremtiden på Fyn?
Information
- Sted:
- Vild Hvede, Skovmøllevej 51, 5474 Veflinge, Danmark
- Sprog:
- Dansk
- Pris:
- Gratis / Free
- Fra:
- 28. oktober 2024 kl. 11:00
- Til:
- 28. oktober 2024 kl. 14:00
Arrangementet er for alle i hele værdikæden, der ønsker mere viden og inspiration om gamle sorter og især med fokus på fynske sorter. Vi dykker ned i historien, diversiteten, egenskaber, forskning, forædling og bevaringsarbejde – og du får indsigt i, hvordan vi kan anvende de gamle sorter fremover i produktionen og i køkkenet.
Dato: mandag d. 28. oktober 2024
Sted: Vild Hvede, Skovmøllevej 51, 5474 Veflinge
Tid: kl. 11-14 inkl. frokost
Pris: Det er gratis at deltage
Program
Kl. 11.00 Velkommen v. Elena Skytte, Food & Bio Cluster Denmark
Kl. 11.05 Gamle sorter - Forsøg og forskning
Signe Værbak, Forskningsrådgiver, AU Food
AU Food har i mange år arbejdet med forsøg og forskning i bevarelse og anvendelse af gamle sorter indenfor frugt, grønt og landbrugsafgrøder. Signe fortæller om resultater fra forskellige forskningsprojekter igennem tiden.
Kl. 11.40 Origenal – samarbejde om produktudvikling i hele værdikæden
Randi Friis Hansen, Projektleder, Origenal og Kent Burmeister Pedersen, Storebælt Sinatur Hotel & Konference
”Æd den og red den” er Origenals slogan. Foreningen ORIGENALER består af økologiske landmænd, fødevarevirksomheder og -forhandlere, organisationer og ildsjæle fra hele landet, som arbejder for at bevare Danmarks hjemmehørende plantesorter og husdyrracer. Foreningen understøtter udvikling af produkter, koncepter og afsætning på tværs af de involverede producenter. Randi fortæller om hvordan man kan komme i gang med at dyrke, afsætte og anvende origenale sorter i køkkenerne.
Kl. 12.15 Vild Hvede – Vild Hvedes Kornsorter
Ingeborg Pauls, Vild Hvede
Vild Hvede maler økologisk mel af forskellige gamle og moderne sorter. De anvender regenerative dyrkningsmetoder, har eget mølleri og bageri. De fortæller om deres rejse, hvordan de nørder i korn, dyrkningsmetoder og anvendelse i bageriet. I får samtidig mulighed for at se mølleriet.
Kl. 13.00 Let frokost, Netværk og videndeling
Vild Hvede serverer lækre smagsprøver og der er mulighed for at netværke, udveksle erfaringer og nørde videre sammen om gamle sorter.
Kl. 14.00 – Tak for i dag
Målgruppe
Arrangementet henvender sig til fynske fødevareproducenter, landmænd, restauranter, forhandlere og turistdestinationer, der brænder for at udforske og fremme den fynske madkultur. Men alle med interesse for emnet er velkomne fra hele landet.
Kom og vær med til at forme fremtidens madvaner ved at trække på fortidens viden og sorter. Vi glæder os til at se dig til en inspirerende og lærerig dag!