Roundtable: Innovative drikkevarer

Information

Sted:
Institut for Plante- og Miljøvidenskab KU, Thorvaldsensvej 40, 1871 Frederiksberg, auditorie A2-70.01
Sprog:
Dansk
Pris:
Gratis / Free
Fra:
12. oktober 2023 kl. 09:30
Til:
12. oktober 2023 kl. 14:00
Dette roundtable er for dig, der brænder for at skabe sunde drikkevarer

Dette roundtable er for dig, der interesserer dig for Innovative drikkevarer.  

Markedet for fermenterede-, funktionelle- og alkoholfrie drikkevarer er i vækst både nationalt og internationalt. Vi afdækker hvad der rør sig på markedet for innovative drikkevarer. Hvad efterspørger forbrugerne, og er der ny forskning, producenter mv. skal være opmærksom på?  

PROGRAM

09.30 Registrering, morgenbrød, kaffe og netværk

10.00 Velkommen, v/Knud H. Hansen Food & Bio Cluster Denmark

10.10 Bordet rundt: Præsentation + nyt siden sidst  

10.40  Markedstendenser indenfor innovative drikkevarer

Med udgangspunkt i forskellige analyser gives et indblik i efterspørgslen på udvalgte produkttyper samt hvad forbrugerne vægter højest når der skal vælges drikkevarer.  V/ Line Haugaard FBCD

11.15 Fermenterede drikkevarer som alternativ til læskedrikke.

Fermenterede drikkevarer som kombucha, vandkefir og non-alkoholiske øl har mulighed for at tage markedsandele fra konventionelle læskedrikke fordi mængden af tilsat sukker er markant lavere og fra sukkerfrie læskedrikke fordi de har et ”sundere” image. Ved / Henrik Siegumfeldt, Associate Professor, Institut for Fødevarevidenskab, Københavns Universitet.

12.00 Frokost og netværk

12.50 ARENSBAK sælger fermenterede alkoholfrie alternativer til vin. Hør hvordan en gastrofysiker og en sommelier har udviklet en ny kombucha gourmetdrink, der har vinøse karakter med tanniner og garvesyre, der nu sælges til mange restauranter.  V/Christian Arensbak.

13:20 Dialog i grupper: Er der interesse for at fortsætte i et netværket og i givet fald hvad skal indholdet af fremtidige møder være (temaer, virksomhedsbesøg, indlægsholdere challange fra deltager, etc) 

13.50 Afrunding og opsamling.

14.00 Tak for i dag

 

Målgruppe: Arrangementer henvender sig til drikkevareproducenter som arbejder med eller ønsker at arbejde med innovative drikkevarer samt vindenspersoner, leverandører til og aftagere af drikkevarer.   

Under roundtable møderne vil der være rig mulighed for at udveksle viden, få inspiration og finde nye samarbejdspartnere.

Roundtable er en forløber, hvor vi tager pulsen på branchen og undersøger, om der er interesse for en netværksgruppe inden for temaet, som her er innovative drikkevarer. Gruppen af deltagere er selv med til at sætte dagsordenen og rammerne.


Innovationskraft
Når du deltager i dette event vil din tid blive anvendt som medfinansiering på Projektet Innovationskraft, som er finansieret af Uddannelses- og Forskningsstyrelsen til standardsats. Læs mere om Innovationskraft

Kontakt

Knud Hjortlund Hansen

khh@foodbiocluster.dk

+4523364712

Roundtable: Innovative drikkevarer