Stop fødevaretab i Afrika – og tjen penge imens
Information
- Sted:
- Access2innovation, C.A. Olesensgade 4. 4. sal, 9000 Aalborg
- Sprog:
- Dansk
- Pris:
- Gratis / Free
- Fra:
- 19. december 2022 kl. 12:00
- Til:
- 19. december 2022 kl. 15:00
Er du dansk virksomhed, forsker eller NGO - og vil du have indsigt i, hvor dansk viden, teknologi og partnerskaber kan være med til at reducere fødevaretab? Så inviterer Access2innovation, ONE/THIRD og Food & BioCluster til lancering af en ny analyse og workshops. Her sætter vi fokus på, hvordan vi i samarbejde kan udvikle kommercielle bæredygtige løsninger, der mindsker fødevaretab i Østafrika.
Program
12.00 – 12.30 Ankomst med let forplejning
12.30 – 13.00 Velkomst og præsentation af rapporten ”Innovation and Market Opportunities for Food Loss Solutions in Africa, samt overblik over potentiel finansiering i samarbejde med Food & BioCluster.
13.00 - 14.30 Workshops for afklaring af konkrete tiltag, partnerskab og finansiering i 2023: Hvordan kan danske virksomheder, forskere og NGO’er i samarbejde bidrage til at imødekomme konkrete behov indenfor tre udvalgte sektorer:
- Workshop 1 - Horticulture I Kenya estimeres, at fødevaretabet indenfor grønsager- og frugt-sektoren er så høj som 50 til 60 %. Halvdelen sker i produktionsleddet på grund af ineffektiv produktion og dårlige høst-og opbevaringsfaciliteter. Den anden halvdel sker i leddet fra producent til marked på grund af dårlig logistik og markedsinformation.
- Workshop 2 - Aqua-culture Den ugandiske regering ønsker over de næste 5 år en fem-dobling produktionen af fisk fra akvakultur. Det vil kræve nye løsninger, som bidrager til både tekniske og systemiske forbedringer i sektoren. Her kan danske virksomheder bidrage med fx off-grid energiløsninger, fiskefoder af høj kvalitet, anlæg til produktion af fiskeyngel, køleløsninger samt digitale løsninger, som skaber transparent og forbedret markedsadgang.
- Workshop 3 - Grain I flere afrikanske lande er det største problem indenfor kornsektoren helt utilstrækkelige høst-og opbevaringsforhold. Der høstes med håndkraft og med et højt vandindhold. Det betyder, at meget korn mugner og må kasseres. Desuden resulterer udfordringer omkring mangel på mulighed for vanding, effektive redskaber, opbevaring, transport og logistik i et betydeligt fødevaretab.
Efter arrangementet inviteres medlemmer af Access2innovation og samarbejdspartnere til netværks-reception.
Tilmelding sker til info@access2innovation.com. I tilmeldingen bedes du angive, hvilken workshop du ønsker at deltage i, og om du ønsker at deltage til netværksreception.
Arrangementet er støttet af ONe/Third og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.
Når du deltager i dette event vil din tid blive anvendt som medfinansiering på Projektet Innovationskraft, som er finansieret af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og Uddannelses- og Forskningsstyrelsen til standardsats. Læs mere om Innovationskraft