20.02.2023 Fermenteringsteknologier er i stor global vækst og med et stort markedspotentiale for danske virksomheder, da vi står stærkt inden for fødevare- og bioteknologiindustrien. I denne rapport analyseres markedspotentialet, og behovet for implementering af fermenteringsudstyr i Danmark afdækkes, herunder eksempler på anvendelse af fermentering eller raffinerede produkter som enzymer, proteiner, biostimulerende stoffer m.m.
02.02.2023 Dette dokument er et refleksionspapir over nogle af de muligheder, hvor viden fra de samfundsvidenskabelige og humanistiske videnskaber (SSH) kan bidrage til at fremme den grønne omstilling til et mere plantebaseret fødevaresystem.
24.01.2023 Her kan du hente en helt ny rapport, der sammenfatter den seneste viden om forarbejdningsteknologier til fødevarer herunder termiske og ikke-termiske teknologier.
16.01.2023 Fremtidens proteinbaserede fødevarer, herunder kultiveret kød, er et fokuspunkt for både industri og forskning.
22.12.2022 Denne rapport giver en bred introduktion til centrale aspekter af dette omfattende emne samt en status over produktion og anvendelse af biokul i Danmark nu og i den nærmeste fremtid.
17.11.2022 Aalborg Universitet har udarbejdet en rapport der giver indsigt i forskellige power-to-X (PtX) teknologier og deres anvendelser. Rapporten udforsker mulighederne, men også de eksisterende eller potentielle fremtidige udfordringer der er i forbindelse med udbredelsen af teknologien.
16.11.2022 Vi har ladet fødevareindustrien kigge ind i krystalkuglen og har spurgt ind til virksomhedernes behov i forhold til en yderligere optimering af produktionen, optimering af rengøringen eller frigivelse af produkter.
24.06.2022 Food & Bio Cluster Denmark har i samarbejde med Teknologisk Institut og Centre for Research and Technology Hellas udarbejdet publikationen “Straw to Energy – Technologies, policy and innovation in Denmark” – en publikation om Danmarks kompetencer inden for anvendelse af halm til energiformål.
21.06.2022 Teknologisk Institut har på vegne af Food & Bio Cluster Denmark gennemført en online undersøgelse, hvor man har spurgt 498 forbrugere om deres præferencer i forhold til plantebaserede fødevarer. Maja Krogsøe Skou fra Teknologisk Institut præsenterer her resultaterne i videoen her.
21.06.2022 Se spændende oplæg om forbrugerundersøgelser, studier og digitale værktøjer, som stiller skarpt på plantebaserede fødevarer.