• Om os
    • Om os
    • Bestyrelse
    • Vision og mission
    • Partnere bag
    • Job
    • Presserum
  • Kontakt
    • Dansk
    • English
Food Bio Cluster Denmark

Menu

  • Forside
  • Medlemmer
    • Bliv medlem
    • Medlemsfordele
  • Services
    • Digital Masterclasses
    • Members & Co
    • Idekonkurrence 2023
    • Inkubation
    • Adgang til finansiering
    • Vil du hjælpe virksomheder på vej
  • Events
  • Nyheder
    • Tilmeld nyhedsbrev
  • Netværk
  • Projekter
    • Bioressourcer
    • Fødevarer
    • Open Calls
    • Tværgående projekter
    • Samarbejdsprojekter
    • Arkiv
  • Viden
  • Om os
    • Om os
    • Bestyrelse
    • Vision og mission
    • Partnere bag
    • Job
    • Presserum
  • Kontakt
    • Dansk
    • English
  • Medlemmer
    • Bliv medlem
    • Medlemsfordele
  • Services
    • Digital Masterclasses
    • Members & Co
    • Idekonkurrence 2023
    • Inkubation
    • Adgang til finansiering
    • Vil du hjælpe virksomheder på vej
  • Events
  • Nyheder
    • Tilmeld nyhedsbrev
  • Netværk
  • Projekter
    • Bioressourcer
    • Fødevarer
    • Open Calls
    • Tværgående projekter
    • Samarbejdsprojekter
    • Arkiv
  • Viden


  • Du er her:
  • Forside
  • / Services
  • / Members & Co
  • Du er her:
  • Services

Members & Co

Mød de innovative medlemmer i Food & Bio Cluster Denmark. Nyskabende iværksættere, innovative SMVer, verdenskendte brands og førende vidensinstitutioner. Alle inviteres de til at fortælle om deres aktuelle udfordringer og succeser, deres nye produkter og services, og de trends, der former fremtiden inden for fødevarer og bioressourcer.  

 

Accepter marketing-cookies for at se denne video.
?modestbranding=1&wmode=transparent" frameborder="0" allowfullscreen>


28. juni - Arriber

Arriber hjælper danske virksomheder med at nedbryde sproglige og kulturelle barrierer på nye eksportmarkeder. “Lige nu fokuserer vi på Tyskland og Spanien”, fortæller Frederik, hvor de allerede har 20 gode cases at bryste sig af. Du kan høre mere i denne udgave af Members & Co.

Members & Co er medfinansieret af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.



Accepter marketing-cookies for at se denne video.
?modestbranding=1&wmode=transparent" frameborder="0" allowfullscreen>


25. maj - BÆLG

BÆLG har opfundet en vegansk, glutenfri og laktosefri konfekt, baseret på danske 2. sorterings kikærter fra Kragerup Gods. Bælg vil ændre den måde vi spiser snack og konfekture på, fra højt på sukker og i tørre poser på hylden til friske produkter, med masser af danske bælgfrugter med nærende indhold, som mætter.

Members & Co er medfinansieret af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.



Accepter marketing-cookies for at se denne video.
?modestbranding=1&wmode=transparent" frameborder="0" allowfullscreen>


9. maj - Pure Dansk

Her kan du møde Pure Dansk, som sammen med danske landmænd producerer bælgfrugter, som skal anvendes til fødevarer. De laver bønner og linser og opfordrer danskerne til at blive bedre til at spise de proteinrige bælgfrugter.

Members & Co er medfinansieret af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.



Accepter marketing-cookies for at se denne video.
?modestbranding=1&wmode=transparent" frameborder="0" allowfullscreen>


25. april, Innovaconsult

Hvis forbrugeren skal vælge et produkt igen, er det mest afgørende, at det smager godt. Smagen er den primære faktor for gensalg. Ved du, hvad der skal til for, at dit produkt smager godt? Det ved vores medlem Lisbeth Ankersen fra InnovaConsult alt om. Hun er nemlig supersmager og arbejder til daglig med smag. I Innovaconsult hjælper hun virksomheder med f.eks. at sætte ord på smag og konsistens.

Members & Co er medfinansieret af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.



Accepter marketing-cookies for at se denne video.
?modestbranding=1&wmode=transparent" frameborder="0" allowfullscreen>


11. april, Tracezilla

I denne udgave af Members & Co. møder vores medlemschef Sine Riisager virksomheden Tracezilla, som er et digitalt ERP-system, som gør det nemt at drive en optimal fødevarevirksomhed, hvor man har styr på lager, processer, kvalitet, levering, samhandel, styr på samarbejder og forsyningskæder, og mulighed for at ”snakke sammen” på tværs af virksomheder. Du kan læse mere om virksomheden på www.tracezilla.com, hvor du bl.a. via cases kan se/høre om, hvordan systemet fungerer

Members & Co er medfinansieret af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.



Accepter marketing-cookies for at se denne video.


8. april, EHRNO Flexible

I denne udgave af Members & Co. møder vi Ole Østergaard fra EHRNO Flexible, som laver alt i fleksible emballager, fortrinsvist til fødevarer. Der er ikke den opgave, de ikke kan klare – også med ekstremt kort varsel.

Members & Co er medfinansieret af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.



Accepter marketing-cookies for at se denne video.


5. april, Jens Møller Products

I denne udgave af Members & Co. besøger vores medlemschef Sine Riisager Food & Bio Cluster Denmarks medlem Jens Møller Products. Legenden siger, at Cavi-Art, som er virksomhedens hovedprodukt, blev opfundet i grundlægger Jens Møllers kælder i 1988 i et af hans utallige forsøg. Det viste sig at være så god en idé, at man nu og i de seneste 26 år har kunnet finde de små rogn-lignende, tangbaserede kugler på tallerkener verden over. Og de har flere spændende produkter på vej. Hør Jens Christian Møller fortælle mere om virksomheden her.

Members & Co er medfinansieret af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.



Accepter marketing-cookies for at se denne video.


9. marts Isofirms ApS

I denne udgave af Members & co kan du møde Food & Bio Cluster Denmark-medlem Randi Søndergaard, som står i spidsen for IsoFirms ApS, der blev grundlagt i 2020. IsoFirms arbejder med det plantebaserede molekyle, isosteviol, som kommer fra stevia-planten. Det virker ved at øge transporten af sukker i form af glukose ind i muskelcellerne. Det leder hovedsageligt til en større muskeltilvækst. Brugt i foder til f.eks. grise, giver det flere sundhedsfremmende og sygdomsbeskyttende effekter bl.a. i form af bedre fordøjelse ved en bedre foderudnyttelse. Som vækst- og sundhedsfremmende ingrediens virker isosteviol også på mennesker, og en novel-food godkendelse er lige på trapperne for den lille start-up. og hvis du besøger vores inkubator i Agro Food Park i Skejby, kan du stikke hovedet ind hos dem!

Members & Co er medfinansieret af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.



Accepter marketing-cookies for at se denne video.


10. februar: KlimaMad.dk

Quina, Paranødder og rørsukker. Det er nogle af de klimavenlige varer, de forhandler hos vores medlem KlimaMad.DK. Se med i dette afsnit af Members & Co., hvor Sine har inviteret Peder Schjødt til at fortælle lidt mere om produkterne og idéen bag KlimaMad.dk, Du kan læse mere (og se deres webshop) her og hvis du besøger vores inkubator i Agro Food Park i Skejby, kan du stikke hovedet ind hos dem!

Members & Co er medfinansieret af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.



Accepter marketing-cookies for at se denne video.


14. december 2021: Nature Preserve

Scan en QR-kode og følg din vares rejse hele vejen fra marken til supermarkedets hylde. Her fortæller Anantha Peramuna fra Nature Preserve om deres blockchain-baserede algoritmer, som kan hjælpe med at spore fødevarers oprindelse, lagerstrømme og klimapåvirkning hele vejen igennem forsyningskæden. Det giver en tydelig transparens, som øger producentens troværdighed og giver forbrugerne fuld indblik i produktets oprindelse og CO2-aftryk og kan være med til at reducere fødevarespildet. Hør mere om, hvordan Nature Preserve bl.a. anvender teknologien til at lave juice af overskudsgulerødder med et lavt klimaaftryk.

Members & Co er medfinansieret af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.



Accepter marketing-cookies for at se denne video.


18. juni 2021: Clutch Cognition

I flere år havde Rune Rønhave Laursen, som er molekylærbiolog, forsket i og udviklet kosttilskud til optimering af præstationsevne blandt elitesportsfolk. Men hvad med alle os, der skal yde mentalt, mens vi – måske – sidder stille? Rune slog sig sammen med en læge og en ernæringsekspert, og sammen udviklede de en drik til mental performance, Clutch Cognition. Rune besøger Sine Riisager i Members & Co. studiet til en snak om drømmen om at lave et produkt, der understøtter den mentale ydeevne, ikke er en energidrik, er sund uden koffein og sukker, men i stedet bla. indeholder klinisk dokumenterede funktionelle planteekstrater. Rune fortæller mere om rejsen fra drøm til virkelighed for Clutch Cognition, om udfordringer og succes. Og – om, hvordan du også kan prøve drikken.

Members & Co er medfinansieret af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Accepter marketing-cookies for at se denne video.


04. juni 2021: Columbus A/S

Digital transformation, digitale systemer, automatisering, robotter... Lyder det som noget for din virksomhed? Det burde det! Afskrækker det dig? Det burde det ikke! Hør hvorfor, når Sine Riisager får besøg af Henrik Walther Madsen, Market Manager for Food i det globale IT-firma, Columbus A/S. Med hovedsæde i Ballerup og kontorer i hele verden, arbejder Columbus med at digitalisere alle brancher. Henrik har fokus på fødevarebranchen, og fortæller at alle virksomheder, uanset størrelse, kan få gavn af digitalisering, der vil kunne ses på bundlinjen med besparelser, mindre spild, mere effektivitet… og godt for klimaet. Og så har Henrik en kæphest omkring in-house digital viden…

Members & Co er medfinansieret af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Accepter marketing-cookies for at se denne video.


21. maj 2021: Disruptive Biotrading

I denne udgave af Members & Co. får Sine Riisager besøg af Nicki Dalgaard, der sidste år stiftede Disruptive Biotrading – en virksomhed, som skyder frem med raketfart. Hør om, hvorfor Nicki har valgt at arbejde med biomasse, hvordan han på rekordtid har fået etableret globale samarbejdspartnere, og hvad tricket er for at komme hurtigt frem i verden i en branche med stort potentiale.

Members & Co er medfinansieret af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Accepter marketing-cookies for at se denne video.


7. maj 2021: Launis

Sine Riisager får besøg af Jonas Folsø Nielsen, salgsdirektør i Launis.

Launis har siden 1958 har produceret og leveret fiskeprodukter til det danske frokostbord. Det her er historien om en familievirksomhed, nu i fjerde generation, der har en mission om, at alt, der fanges i dansk farvand, skal sælges inden for landets grænser.

Members & Co er medfinansieret af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Accepter marketing-cookies for at se denne video.


23. april 2021: Curru-Tek

Sine Riisager får besøg af Niels Fisker Johansen, direktør i Curru-Tek, som vil gøre os klogere på virksomheden. Hvad laver de – og hvorfor hedder de egentlig Curru-Tek?

Den lille virksomhed laver automatik til industrien og producerer langt det meste på eget værksted – på den måde skræddersyr de løsninger i samarbejde med deres kunder. Og så er de specialiseret i at arbejde i vådområder, som ellers er umuligt med gængse, tunge landbrugsmaskiner. Derfor har Curru-Tek opfundet en helt særlig maskine, der kan klare de udfordrende krav til at køre på blød bund. Teaser: Måske har Niels maskinen med i studiet. Måske ikke.

Curru-Tek deltager i klyngens GUDP-projekt, HØSTTEK, som Gunnar Mikkelsen, Senior Innovation Manager i Food & Bio Cluster Denmark, vil fortælle mere om i dagens udsendelse. Gunnar vil gøre os klogere på projektet, som bl.a. skal bidrage til, at udtagning og vådgøring af lavbundsjord kan blive et reelt virkemiddel for landbruget i kampen for at reducere udledningen af klimagasser.

Members & Co er medfinansieret af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Accepter marketing-cookies for at se denne video.


9. april 2021: BASF

Pia Dahlin, Market Development Manager i BASF, er på besøg i Members & Co. studiet fredag den 9. april.

Pia gør os klogere på BASFs arbejde med blandt andet biopolymer og de gode egenskaber, disse produkter har i relation til fødevareemballage.

I samme udsendelse får Sine Riisager også besøg af Heidi Høy Dyrholm, Innovation Manager i Food & Bio Cluster Denmark, der præsenterer et kommende digitalt forløb med fokus på ressourceudnyttelse og nedbringelse af madspild i professionelle køkkener.

Members & Co er medfinansieret af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Accepter marketing-cookies for at se denne video.


26. marts 2021: Syngenta Nordics

Syngenta Nordics er en del af en verdensførende landbrugsvirksomhed med 28.000 medarbejdere i over 90 lande, der arbejder med plantebeskyttelse og udsæd, som bruges i dansk landbrug og sikrer en god høst.

Sine Riisager får besøg af Carina Skovmoller, Head of Business Sustainability, Public Affairs & Press Nordics, der fortæller om Syngentas arbejde med bæredygtighed gennem innovation, og om at bringe plantepotentiale til live med respekt for naturen og miljøet.

Fra forsøgsfaciliteterne i Foulum taler vi med Senior Innovation Manager i Food & Bio Cluster Denmark, Michael Støckler. Han fortæller om klyngens resultater, projekter og muligheder inden for udvinding af proteiner fra grønne biomasser, herunder græsprotein, anvendelse af proteiner og produktion af proteiner til foder og fødevarer.

Members & Co er medfinansieret af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Accepter marketing-cookies for at se denne video.


12. marts 2021: KLS PurePrint

KLS PurePrint er et af Danmarks største trykkerier, og de har en helt særlig grøn dagsorden med fokus på bæredygtighed. De laver tryksager og emballage, bl.a. til fødevareindustrien.

Efter mange års arbejde som miljøbevidst virksomhed opstod en vision om at blive verdens grønneste trykkeri efter en total cirkulær forretningsmodel.

Hvordan det lykkedes, kan du høre mere om i dette afsnit af Members & Co., hvor Sine Riisager får Bent Hübertz, Chief Marketing Officer hos KLS PurePrint, i studiet til en snak om vejen til den ultimative bæredygtige forretning – om bæredygtig emballage og om at være ét ud af tre trykkerier i verden, der er Cradle to Cradle-certificeret, en af verdens skrappeste og mest kompromisløse certificeringer.

I forlængelse heraf kan du høre, hvordan du også kan omstille din virksomhed og implementere en mere cirkulær forretningsmodel. Det fortæller Conny Hanghøj, Senior Innovation Manager i Food & Bio Cluster, om med udgangspunkt i projektet Grøn Cirkulær Omstilling.

Accepter marketing-cookies for at se denne video.


26. februar 2021: Easyfood

Sine Riisager får besøg af Kirsten Jensen, som er Chief Innovation Officer hos Easyfood – og som har været ombord næsten siden Kolding-virksomheden blev grundlagt i 2000. Med stor fokus på innovation og Design Thinking fremstiller Easyfood kvalitetsbagværk til convenience-kategorien.

Har du f.eks. nogensinde købt et pølsehorn, en panini eller en kanelsnegl på en café, tankstation eller kiosk, er den sikkert fremstillet af Easyfood, der producerer over 200 forskellige produkter – ikke kun til Danmark, men også til 16 andre lande verden over.

Kirsten vil gøre os klogere på Easyfood og virksomhedens succes med et stort og gennemgribende arbejde med innovation og Design Thinking som virksomhedens dna.

Vores indkøb af convenience food er ofte forbundet med impulskøb. I de situationer tænker man måske ikke så meget på sundhed, men det er dog med i overvejelserne, når Easyfood f.eks. også har fuldkorn og veganske produkter i deres sortiment.

Med det i tankerne fortæller Helle Friis, Innovation Manager hos Food & Bio Cluster Denmark, om en af vores medlemsnetværksgrupper, Green Protein Network.

Klyngen har flere netværksgrupper, eksklusivt for medlemmer, og en liste over disse kan findes her på hjemmesiden.

Accepter marketing-cookies for at se denne video.


12. februar 2021: Marel

Sine Riisager får besøg af Johan Enevoldsen, der er Global Product Manager hos MareI. Marel har været en del af klyngen i flere år, og er leverandør af avancerede løsninger til bearbejdning af fødevarer. Med stor fokus på blandt andet innovation og digitalisering, producerer de alt fra robotter og portionscuttere til fileteringsmaskiner og fabrikssoftware. Marel har et omfattende salgs- og serivce-netværk i over 30 lande, og Johan arbejder tæt sammen med kunder verden over.

I forlængelse af dagens snak om blandt andet digitalisering, fortæller Innovation Manager hos Food & Bio Cluster Denmark, Anders Iversen, om EU-projektet S3Food, der omhandler digital omstilling, og er et af klyngens mange igangværende projekter. Den sidste ansøgningsrunde i projektet står for døren, og Anders fortæller om de aktuelle muligheder, ansøgningsprocessen og praktiske detaljer.

Accepter marketing-cookies for at se denne video.


29. januar 2021: DeliDrop

Sine Riisager får besøg af Rasmus Linnet, der har flere års erfaring med iværksætteri inden for fødevarer og tidligere har været partner i både Smartbake, Ægte Studio og KringleXpressen. I dag er han co-founder i trendgrossisten DeliDrop, der siden 2019 har hjulpet ambitiøse partnere i HoReCa og Retail med at finde unikke produkter, der passer til deres koncepter. Samtidig hjælper DeliDrop danske mikroproducenter med at få deres produkter på markedet.

DeliDrop er en del af Food & Bio Cluster Denmarks inkubationsmiljø, som Jacob Mogensen er ansvarlig for. I dagens udsendelse forklarer Jacob bl.a., hvad det betyder for en opstartsvirksomhed at være en del af et iværksættermiljø, og hvilke fordele man har adgang til som lejer i et af Food & Bio Cluster Denmarks tre inkubationsmiljøer i Aarhus, Viborg og København. Spoiler alert: Det er langt mere end et skrivebord, god kaffe og lynhurtigt internet!




Medfinansieret af

 

Menu

  • Digital Masterclasses
  • Members & Co
  • Idekonkurrence 2023
  • Inkubation
  • Adgang til finansiering
  • Vil du hjælpe virksomheder på vej

Food & Bio Cluster Denmark er den landsdækkende klyngeorganisation for fødevarer og bioressourcer i Danmark. Vi er den samlende platform for innovation og vækst i klyngen – for danske og internationale virksomheder og videninstitutioner.

Food & Bio Cluster Denmark

c/o Agro Food Park
Agro Food Park 13
8200 Aarhus N
Tlf.:  8999 2500
CVR 25666070
info@foodbiocluster.dk

 

Adresser til øvrige hubs her

Cookieinformation
Persondatapolitik og oplysninger

 

 

Log ind

Log ind

Hjælp: Glemt adgangskode?