09.01.2023 Pyrolyse af restbiomasse og brug af biokul til at lagre kulstof i landbrugsjord kan blive et meget vigtigt virkemiddel til at nå klimamålene for landbruget. Ny fokusanalyse giver overblik over området og beskriver udviklingspotentialerne.
09.01.2023 Se med, når fem kernepersoner i Food & Bio Cluster Denmark, ser tilbage på året, der gik og frem mod et 2023, der i den grad bliver præget af stærke samarbejder, innovation, muligheder for netværk og store mængder innovation.
05.01.2023 Food & Bio Cluster Denmark deltager i et nyt europæisk projekt som vil understøtte og accelerere innovation og udbredelse af ny viden inden for bioøkonomi.
04.01.2023 Vi åbner nu for ansøgninger om støtte til innovationssamarbejdsprojekter med fokus på udvikling af nye innovative løsninger i regi af klyngebevillingen Innovationskraft i 2023-2024. Læs mere om kravene og hent ansøgningsmaterialer her.
14.12.2022 Vores læsere er vilde med at læse om innovation, virksomheders gode idéer og mulighederne gennem Food & Bio Cluster. Det afslører et blik på listen af de mest læste artikler på vores hjemmeside i det forgangne år.
07.12.2022 Samarbejdsprojekt SMV: Food Innovation har nået sin ende, og kan nu fremvise resultater fra intet mindre end 24 innovationssamarbejder, der på mindre end to år har skabt nyt til fødevarebranchen i form af alt lige fra udviklingen af nyt nordisk marcipan til Eco-tags til fødevareemballage.
07.12.2022 Iværksættervirksomheder indenfor bioøkonomi-sektoren oplever, at det kan være en udfordring at skaffe den fornødne kapital der skal til, for at skalere virksomheden. For at imødekomme denne udfordring har vi sammen med en række væksteksperter i regi af EU-projektet MPowerBIO, udviklet et program med over 10 kurser målrettet bio-iværksættere der søger kapital.
07.12.2022 Julen nærmer sig, og dermed også den tid på året, hvor vi smider allermest mad ud. Vi har talt med stifteren af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad, Selina Juul, som fortæller, at fokus har flyttet sig fra at håndtere spildet til i højere grad at forebygge det i hele værdikæden. Læs med og få konkrete tips til, hvordan du minimerer madspildet fra din virksomheds julefrokost.
24.11.2022 I dag havde Food & Bio Cluster Denmark fornøjelsen af et besøg af tre repræsentanter fra den nationale fødevareklynge i Sydkorea, Foodpolis, som netop har underskrevet en samarbejdsaftale i regi af EU-projektet Global Foodture.
24.11.2022 Aarhus Universitet og Food & Bio Cluster Denmark inviterer til et seminar om avanceret mikrobiel fødevareteknologi. Målet med seminaret er at inspirere og initiere samarbejdsprojekter med mikroorganismer inden for udvikling af bæredygtige fødevarer, ingredienser og emballage.