24.01.2022 Det EU-finansierede WaSeaBi-projekt med dansk deltagelse af Food & Bio Cluster Denmark, DTU, Royal Greenland og Jeka Fish udvikler teknikker, så mere af fisken kan ende som fødevarer frem for affald eller dyrefoder. Projektet har nu kørt i godt to et halvt år og har leveret mange interessante resultater.
24.01.2022 Vi har mange spændende medlemmer i netværket, men der er også plads til dig!
18.01.2022 D. 29. marts lægger Aalborg Kongres Center hus til årets store klimakonference, hvor fokus er skarpt: Hvordan kan den grønne omstilling, forretning og sektorkobling gå hånd i hånd? Bag eventet står Aalborg Kongres og Kultur Center, Green Hub Denmark, og en god, solid håndfuld af Danmarks grønne erhvervsklynger. Food & Bio Cluster Denmark kommer i særdeles godt selskab, når vi skal dele mødested med både DigitalLead, Energy Cluster Denmark, MARLOG og WE BUILD DENMARK.
13.01.2022 Hvis du spiser fødevarer, der er dyrket regenerativt, passer du på både biodiversiteten og klimaet. Sådan kan det nye buzzword ´regenerativt´ tolkes, hvis vi ser på det i sammenhæng med landbrug og fremtidens fødevarer.
21.12.2021 Vi er tæt på at afslutte 2021 og kan kigge tilbage på vores første hele år som national fødevare- og bioressourceklynge og gøre status over, om vi har udviklet os i den rigtige retning og har formået at skabe resultater hos vores medlemmer, som vi har arbejdet tæt sammen med året igennem.
21.12.2021 De mange værdifulde sidestrømme i fødevareproduktionen og plantebaserede fødevarer har været absolut øverst på agendaen i et år, hvor omstillingsparathed og digital networking også var i fokus. Ansvarlig for Food Teamet, Kathrine Veigaard Stage uddyber de mange aktiviteter i året, der er gået.
21.12.2021 Med en bred landbrugsaftale på plads sættes der ekstra fokus på at udvikle de løsninger, der skal bringe hele landbruget i mål i 2030. 2021 har været et travlt år i Food & Bio Cluster Denmarks Bioressource team, og teamleder Thorkild Quist Frandsen giver et overblik.
21.12.2021 Food & Bio Cluster Denmark driver tre Inkubator-miljøer i Aarhus, Foulum og København og på trods af, at det generelt har været et svært år at drive kontorfællesskaber, har vores Inkubatormiljø haft en række succeser i 2021. Sitemanager og Inkubationsanvarlig Jacob Mogensen uddyber, hvad der er sket i løbet af året.
21.12.2021 Food & Bio Cluster Denmark vokser og bliver stærkere måned for måned. Vores medlemschef Sine Riisager bringer årets sidste medlemsnyt.
15.12.2021 Inspirationen, nytænkningen og ikke mindst spændingen var til at tage at føle på, da iværksætterkonkurrencen Guldæg Foodtech blev afholdt på DOKK1 i Aarhus. En iværksætterkonkurrence, hvis fornemmeste opgave er at skabe værdi for startups i form af sparring, rådgivning og netværk. Det var tæt løb mellem de tre finalister, men Clutch Cognition endte altså med at tage sejren hjem.