06.02.2023 Som en del af Food & Bio Cluster Denmarks klyngeaktiviteter igangsættes hvert år en række samarbejder med vidensinstutioner om at udarbejde fokusanalyser på aktuelle områder. Den viden, der formidles i rapporterne, tager udgangspunkt i de udfordringer, som ses i dansk og international forskning og udviklingen inden for fødevare- og bioressourceområder og udarbejdes med støtte fra Innovationskraft.
03.02.2023 Stigende energipriser har også fået producenterne til at kigge efter alternative løsninger. Men er det også en anledning til at kigge på produktionsmetoderne og den måde, vi forarbejder råvarer på? Lilia Ahrné har netop færdiggjort en ny fokusanalyse om de såkaldte 'skånsomme' produktionsmetoder, og her fortæller hun mere om teknologien.
03.02.2023 Årets udgang betød også afslutningen på programmet Future Food & Bioresource Innovation (FFBI). Et program, sat i verden for at hjælpe små og mellemstore virksomheder med at skabe innovation og vækst på tværs af hele værdikæden. Forankret i Food & Bio Cluster Denmark og med formål at styrke innovationskraften og sikre et internationalt konkurrencedygtigt erhverv inden for fødevarer og bioressourcer. Og det må siges at være lykkes - endda med stor succes. Hele 66 virksomheder har deltaget i innovationssamarbejder i de knap 3 år projektet har løbet over. 31 projekter er det blevet til, der gennemsnitligt har fået bevilliget 950.000kr. til udvikling og innovation i samarbejde.
02.02.2023 Torsdag den 30. marts 2023 åbnes dørene endnu en gang til NET ZERO pathways i Aalborg Kongres & Kultur Center – konferencen, der stiller skarpt på, hvordan den grønne omstilling, forretning og sektorkobling kan gå hånd i hånd – og vi i Food & Bio Cluster Denmark er selvfølgelig med!
02.02.2023 Food Day 2023 bliver dagen, hvor vi hylder videnskaben omkring fødevarer i form af en heldagskonference med spændende forskningsindlæg og debatter om, hvordan vi indfrier de plantebaserede fødevarers store potentiale. Sammen med producenter, virksomheder, organisationer, myndigheder, beslutningstagere, forskere og studerende zoomer vi ind på de afgørende dilemmaer, brændende platforme og problemstillinger, som vi skal løse i fællesskab.
02.02.2023 Europa kunne fordoble produktionen af biogas og biometan inden 2030 ved at udnytte de enorme mængder animalsk affald, der er til rådighed. På trods af den teknologiske modenhed og kommercielle tilgængelighed af relevante teknologier er dette lovende potentiale imidlertid stadig stort set uudnyttet. Gennem et nyt Horizon Europe-projekt skal markedsintroduktionen af biogas fremmes ved bl.a. at støtte husdyrproducenter i at overvinde eksisterende hindringer.
27.01.2023 Hvordan kan vi udvide antallet af både animalske og plantebaserede proteinkilder til gavn for både klimaet og sundheden? Det sætter EU-projektet LIKE-A-PRO spot på ved blandet andet at udvikle nye produkter fra alternative proteinkilder i løbet af de næste 4 år - og Food & Bio Cluster Denmark er selvfølgelig med.
25.01.2023 Teknikker til at omdanne sidestrømme fra fisk og skaldyr til nye ingredienser, en sorteringsløsning til håndtering af fiskeafskær, omkostningseffektive løsninger til forlængelse af holdbarheden af sidestrømme samt værktøjer til optimering af brugen af sidestrømme i produktionen er blot nogle af de løsninger, der præsenteres på konferencen.
20.01.2023 Undersøgelser viser, at risikoen for at lukke er 80% mindre for start-ups med en bestyrelse eller et Advisory Board. Nu har du mulighed for at deltage i et Beyond Beta-forløb, hvor din virksomhed kan afprøve værdien af et advisory board.
11.01.2023 Få et unikt indblik i det japanske marked - deltag når EU delegation besøger landet