22.03.2021 I et tidligere autoværksted i det københavnske Nordvestkvarter ligger en bondegård som ikke mange andre. I etager dyrker Nabo Farm ærteskud, koriander og spiselige blomster til nogle af Danmarks fremmeste restauranter.
21.03.2021 Danmarks grønne tænketank Concito kunne i februar præsentere første version af Den store klimadatabase, der giver både forbrugere og virksomheder adgang til en grundig analyse af klimabelastningen af de 500 mest almindelige fødevarer og drikkevarer i Danmark. Den er skabt til forbrugerne – men kan med fordel bruges aktivt af fødevarevirksomheder.
20.03.2021 Mindre madspild og bæredygtighed går hånd i hånd med bedre økonomi i professionelle køkkener. Det tema folder vi ud i et nyt forløb på fem digitale workshops – tilmeldingen er åben nu.
19.03.2021 Danmark mod Madspild er navnet på et nyt initiativ mod netop madspild i danske virksomheder. Nu inviteres der til et uforpligtende informationsmøde – men melder man sig ind i samarbejdet, forpligter det.
02.03.2021 Klimaforandringer vil i fremtiden få stor indflydelse på kystnære landdistrikter og øer i Danmark og hele Nordsøregionen. Udover den større risiko for oversvømmelser fører de stigende hav-niveauer til øget nedsivning af saltholdigt havvand til grundvandet og øget tilsaltning af landbrugsjord.
19.02.2021 Danskernes forbrugsvaner har ændret sig under corona-nedlukningen – og vil ændre sig igen, når først krisen er overstået. Sociolog og livsstilsekspert Eva Steensig giver her fem bud på fødevaretendenser, der vil dukke op på den anden side af pandemien – og giver et bud på, hvordan din fødevarevirksomhed kan spille ind i trends og tendenser.
19.02.2021 5.600 mia. kroner står klar til at hjælpe Europa tilbage på fode efter coronaen, og en stor del af pengene er øremærket grønne investeringer. Det åbner nye eksportmuligheder for særligt virksomheder, der arbejder med bioenergi.
12.02.2021 Vær med, når SCIENCE KU matcher udfordringer i din virksomhed med talenter, der kan hjælpe med at løse dem. Eventen finder sted online på Zoom den 12. marts kl. 12:00-16:00.
09.02.2021 Food & Bio Cluster Denmark er partner i et nyt EU projekt der skal bringe fødevareproducenter og landmænd tættere på forbrugerne.
08.02.2021 Mere viden til virksomhederne, flere succesfulde startups og nye bæredygtige løsninger inden for fødevarer og bioressourcer. Det er målet for en ny samarbejdsaftale mellem Food & Bio Cluster Denmark og Aarhus Universitets erhvervssatsning.