19.08.2021 Sæt kryds i kalenderen – eller tilmeld dig allerede nu. Til november skal du med på Innovation Tour til Europas førende fødevareevent “Free From Functional Food & Health Ingredients 2021” inkl. ”Sustainable Packaging” i Amsterdam og et delegationsbesøg hos den hollandske fødevareklynge Foodvalley. Turen giver dig desuden mulighed for at præsentere din egen virksomheds løsninger og finde nye samarbejdspartnere.
16.08.2021 Food & Bio Cluster Denmark indkalder ansøgninger fra partnere til samarbejdsprojekter, som skal gennemføres i regi af klyngebevillingen Innovationskraft i 2022.
13.08.2021 Vi kommer ikke til at blive en verden, der går en direkte og nem vej mod mere bæredygtighed. Hvis vi skal lykkes, kræver det mod, nytænkning, komplekse løsninger – og ikke mindst helt nye forbrugervaner og -evner. Det er nogle af konklusionerne på Food Weeks bæredygtighedssymposium på ARoS.
16.07.2021 Der produceres 180 millioner tons ammoniak på verdensplan hvert år. Ammoniak bruges i Danmark blandt andet til gødningsprodukter i landbruget. Den traditionelle produktion kræver store mængder fossil energi - men vi kan lave det selv på mere bæredygtigvis ved hjælp fra vedvarende energi. Det viser projektet Power2Ammonia under Future Food & Bioresource Innovation.
07.07.2021 Hele Aarhus summer af god madenergi, når fødevareproducenter, detailhandel og kulturliv i uge 32 går sammen om at sætte gang i byens gader med et mylder af spændende oplevelser og aktiviteter – alle med maden i centrum. Det er Food Organisation of Denmark, der står bag Food Week, som er 2021-udgaven af den årligt tilbagevendende Food Festival.
07.07.2021 ENTREPRENEURSHIP BOOSTER 2021 er navnet på et nyt forløb fra Food & Bio Cluster Denmark, der har som mål at hjælpe iværksættere og start-ups med netværk og forretningsudvikling. Forløbet består af 5 fysiske arrangementer og løbende individuel sparring. Tilmeld dig i dag og vær med, når vi sammen med Anders Graabæk fra Validate sætter fokus på markedsfit den 12. august i Aarhus.
02.07.2021 Det er koldt. Det er klart. Det er 100.000 år gammelt. Og så er det noget af verdens absolut reneste drikkevand. Smeltet grønlandsk indlandsis ryger nu i det arsenal som Danmarks kokkelandshold har til rådighed, når der skal eksperimenteres, tænkes nyt og vindes endnu flere guldmedaljer med hjem. Der er VM i Luxembourg til næste år – og her kommer den iskolde artiske råvare på banen fra start.
01.07.2021 Den 20. september kickstarter Food & Bio Cluster Denmark og Food Nation et fælles forløb med fokus på, hvordan din virksomhed kan imødekomme både den eksisterende og den fremtidige markedsefterspørgsel inden for bæredygtighed.
28.06.2021 Bionedbrydeligt eller genanvendeligt? Og hvad med “Low carbon footprint”? Nyt studie gør os klogere på, hvilke ord, der er vigtigst, når forbrugere skal motiveres til at købe bæredygtigt.
28.06.2021 Skal dit næste spisebord og tilhørende stole være lavet af hampefibre blandet med tekstilrester? Det kan blive en mulighed med et nyt og bæredygtigt alternativ til skalstole i plast eller tynde finerplader.