11.10.2021 Gennem Fødevarebranchens Kompetenceløft kan du søge tilskud til kurser, eksempelvis Food Architect, der stiller skarpt på konkrete værktøjer til at skabe udvikling med afsæt i brugerne.
08.10.2021 Vores spisevaner er under forandring, og det stiller nye krav til udviklingen af sunde, bæredygtige og sikre fødevarer til en voksende befolkning. Det sætter vi fokus på, når Food & Bio Cluster Denmark for tredje år i træk inviterer til Uni Food Day den 9. november 2021 – igen i år i et digitalt format.
07.10.2021 Der er stadig mulighed for at søge støtte gennem Future Food & Bioresource Innovation til dit samarbejdsprojekt til udvikling af nye produkter eller løsninger inden for fødevarer og bioressourcer.
01.10.2021 Food & Bio Cluster Denmark, Danmarks klyngeorganisation inden for fødevarer og bioressourcer, søger en skarp kommunikationsmedarbejder. Der er tale om en spændende, nyoprettet stilling ud fra virksomhedens hovedkontor i Agro Food Park ved Aarhus. Stillingen refererer til Head of Communication.
30.09.2021 I uge 38 har 20 danske agroindustri- og biogasvirksomheder samt repræsentanter fra Energistyrelsen og Food & Bio Cluster Denmark været på husdyr- og biogasmesser og konferencer i henholdsvis Valladolid og Zaragoza. Begge initiativer blev gennemført i samarbejde med Udenrigsministeriets Handelskontor i Barcelona og havde til formål at skabe kommercielle-, forsknings- og lovgivningsmæssige samarbejder.
28.09.2021 Dansk Vertical Farming Netværk er en realitet efter det første succesfulde netværksmøde, der blev afholdt hos Gartneriet Økologihaven i Bellinge på Fyn den 19. august.
28.09.2021 Biogasproduktionen i Danmark er stærkt stigende og udgør en betragtelig del af den danske gasforsyning - i 2020 op til 20% af forbruget. En væsentlig del af den producerede biogas består af CO2, som man skal forsøge at udnytte og anvende til andre produkter.
27.09.2021 Det har aldrig hastet mere med at finde alternativer til energi, materialer, kemikalier, osv. produceret af fossile kilder. Klimaet og de globale ressourcer er under pres, og vi skal samarbejde om at finde og anvende løsninger – bl.a. i bioøkonomien.
24.09.2021 Som en del af det nu afsluttede program ”Region Midtjylland Bioøkonomi-programmet” gennemførte Agrointelli og Aarhus Universitet undersøgelser af anvendelsen af robotter til høst på lavbundsarealer med våde jorde.
22.09.2021 I projektet Pro-Enrich har Food & Bio Cluster Denmark i mere end tre år samarbejdet med Teknologisk Institut og en række små og store virksomheder fra ind- og udland om at finde nye procesmetoder til at bioraffinere biomassesidestrømme fra fødevare- og biodieselproduktion, bl.a. af rapskage, appelsinskræller og tomatrester.