14.03.2022 Idéen, der opstod dén nytårsaften, var ideen til FÆRM, som i dag har udviklet et ostelignende produkt - skabt helt uden mælk.
11.03.2022 Kan biobaserede materialer dække vores behov for emballager, tekstiler, kemiske produktkomponenter med mere, når vi udfaser brugen af fossile ressourcer?
10.03.2022 Food & Bio Cluster Denmark er med til at starte et fagligt netværk, som skal understøtte udviklingen og udbredelsen af pyrolyseteknologier samt arbejde for en optimal anvendelse af produkterne olie, gas og biokul.
04.02.2022 Et nyt erhvervsfyrtårn inden for fødevarer og biosolutions ser nu dagens lys i region Sjælland. Dermed bliver verden beriget med et ’økosystem’ målrettet biosolutions, som vil tiltrække viden og investeringer fra hele verden.
28.01.2022 Er du ved at uddanne dig til administrationsbachelor, og vil du være med til at skabe endnu mere struktur og overblik i administrationen hos Danmarks nationale fødevareklynge? Så læs lige med her.
26.01.2022 Hvert år ender helt op mod en tredjedel af vores fødevareproduktion som tab og madspild. Dårlige transportforhold, uhensigtsmæssige høstmetoder eller decideret madspild i detailledet og hos forbrugerne er blot nogle af forklaringerne. Det vil EU gøre noget ved og sigter mod at halvere madspildet inden 2030 og nærme sig et nulspildsniveau i 2050. Food & Bio Cluster Denmark er med i EU-projektet ZeroW, der adresserer problemet med innovative teknologiske løsninger og skal komme med konkrete anbefalinger til ny lovgivning.
25.01.2022 Fjerde og sidste ansøgningssrunde er netop afsluttet i Greater Copenhagen Cleantech Impact Accelerator-programmet, hvor danske og svenske tech-startups får muligheden for at deltage i et skræddersyet acceleratorforløb, der skal hjælpe virksomheden med at udvikle sin forretning og teknologi.
25.01.2022 I kampen for at reducere klimapåvirkningen i produktionen af fødevarer, har Nature Preserve udviklet et stykke software, der giver slutbrugeren mulighed for at spore lagerstrømme og klimapåvirkning af en bestemt fødevare gennem hele forsyningskæden.
24.01.2022 Det EU-finansierede WaSeaBi-projekt med dansk deltagelse af Food & Bio Cluster Denmark, DTU, Royal Greenland og Jeka Fish udvikler teknikker, så mere af fisken kan ende som fødevarer frem for affald eller dyrefoder. Projektet har nu kørt i godt to et halvt år og har leveret mange interessante resultater.
24.01.2022 Vi har mange spændende medlemmer i netværket, men der er også plads til dig!