07.12.2022 Julen nærmer sig, og dermed også den tid på året, hvor vi smider allermest mad ud. Vi har talt med stifteren af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad, Selina Juul, som fortæller, at fokus har flyttet sig fra at håndtere spildet til i højere grad at forebygge det i hele værdikæden. Læs med og få konkrete tips til, hvordan du minimerer madspildet fra din virksomheds julefrokost.
24.11.2022 I dag havde Food & Bio Cluster Denmark fornøjelsen af et besøg af tre repræsentanter fra den nationale fødevareklynge i Sydkorea, Foodpolis, som netop har underskrevet en samarbejdsaftale i regi af EU-projektet Global Foodture.
24.11.2022 Aarhus Universitet og Food & Bio Cluster Denmark inviterer til et seminar om avanceret mikrobiel fødevareteknologi. Målet med seminaret er at inspirere og initiere samarbejdsprojekter med mikroorganismer inden for udvikling af bæredygtige fødevarer, ingredienser og emballage.
23.11.2022 Idégenerering, videndeling og inspiration var i fokus, da godt 140 fødevareproducenter og leverandører fra en bred vifte af brancher mødtes i Billund til Sustainable Food Processing 2022. En konference arrangeret af Food& Bio Cluster Denmark, mejeriteknisk Selskab og Dansk Eksport Forening med støtte fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.
17.11.2022 Vi har fået Aalborg Universitet til at udarbejde en helt ny rapport, der giver indsigt i forskellige power-to-X (PtX) teknologier og deres anvendelser. Rapporten udforsker mulighederne, men også de eksisterende eller potentielle fremtidige udfordringer der er i forbindelse med udbredelsen af teknologien.
11.11.2022 At sætte fart på udviklingen af plantebaserede fødevarer er en af Food & Bio Cluster Denmarks vigtigste agendaer. Derfor er vi både glade og stolte over at være del af Plant2Food, som Novo Nordisk Foundation lancerede i går.
03.11.2022 Otte effektive timer samlede jordbrugere, virksomheder, iværksættere, forskere, investorer, interesseorganisationer, myndigheder og mange andre interesserede på Engestofte Gods på Lolland, hvor der blev sat fokus på nogle af de løsninger, vi i fremtiden har brug for, for at drive en cirkulær bioøkonomi.
02.11.2022 Den københavnske startupvirksomhed Zymoscope har udviklet et nyt værktøj, der kan minimere tidskrævende laboratorieanalyser i forbindelser med fermentering. Teknologien, der udvikles med midler fra internationalt projekt og med støtte fra Food & Bio Cluster Denmark, bliver netop nu testet i produktion.
01.11.2022 I dagene 29. november til 2. december er Food & Bio Cluster Denmark at finde på Agromek. Besøg os på stand E4140 i temaområdet ”Fremtidens dage” i hal E.
31.10.2022 I Food & Bio Cluster Denmark starter vi løbende nye netværk, hvor vores medlemsvirksomheder i en lukket kreds får mulighed for at blive opdateret, udveksle viden og sparre med hinanden om specifikke emner, der står højt på dagsordenen inden for fødevarer og bioressourcer.