• Om os
    • Om os
    • Bestyrelse
    • Vision og mission
    • Partnere bag
    • Job
    • Presserum
  • Kontakt
    • Dansk
    • English
Food Bio Cluster Denmark

Menu

  • Forside
  • Medlemmer
    • Bliv medlem
    • Medlemsfordele
  • Services
    • Digital Masterclasses
    • Members & Co
    • Inkubation
    • Adgang til finansiering
    • Vil du hjælpe virksomheder på vej
  • Events
  • Nyheder
    • Tilmeld nyhedsbrev
  • Netværk
  • Projekter
    • Bioressourcer
    • Fødevarer
    • Open Calls
    • Tværgående projekter
    • Samarbejdsprojekter
    • Arkiv
  • Viden
  • Om os
    • Om os
    • Bestyrelse
    • Vision og mission
    • Partnere bag
    • Job
    • Presserum
  • Kontakt
    • Dansk
    • English
  • Medlemmer
    • Bliv medlem
    • Medlemsfordele
  • Services
    • Digital Masterclasses
    • Members & Co
    • Inkubation
    • Adgang til finansiering
    • Vil du hjælpe virksomheder på vej
  • Events
  • Nyheder
    • Tilmeld nyhedsbrev
  • Netværk
  • Projekter
    • Bioressourcer
    • Fødevarer
    • Open Calls
    • Tværgående projekter
    • Samarbejdsprojekter
    • Arkiv
  • Viden

Nyheder



  • Du er her:
  • Forside
  • / Nyheder
  • Du er her:
  • Nyheder

Ny fokusanalyse om produktion og anvendelse af biokul

9. januar 2023

Pyrolyse af restbiomasse og brug af biokul til at lagre kulstof i landbrugsjord kan blive et meget vigtigt virkemiddel til at nå klimamålene for landbruget. Ny fokusanalyse giver overblik over området og beskriver udviklingspotentialerne.

I Aftale om grøn omstilling af landbruget fra oktober 2021 skønnes det, at udvikling og udbredelse af pyrolyseteknologier vil kunne levere en reduktion i drivhusgasudledningen på ca. 2 mio. tons CO2-ækvivalenter i 2030. Dermed forventes pyrolyse at bidrage med mere end en fjerdedel af landbrugets samlede reduktionsmål i 2030.

Der er imidlertid kun ganske få pyrolyseanlæg i kommerciel drift i Danmark i dag, og for at nå målet i 2030 er der brug for mere viden og praktiske erfaringer med pyrolyseteknologien og med anvendelsen af biokullet.

Overblik over biokullets anvendelse og udviklingspotentialer

Food & Bio Cluster Denmark spurgt Tobias Pape Thomsen fra Roskilde Universitet, om han ville give et overblik over eksisterende viden om produktion og anvendelse af biokul. Resultatet er en fokusanalyse-rapport, som giver en grundig introduktion til biokul og en beskrivelse af udviklingspotentialerne.

Formålet med rapporten er at forbedre grundlaget for den videre udvikling af pyrolyseteknologien og for optimal anvendelse af biokul, således at potentialet kan indfries.

Rapportens indhold

Rapporten indeholder bl.a. en beskrivelse af selve pyrolyseteknologien og en karakteristik af biokullet, som er et af de resulterende produkter efter pyrolyseprocessen.

Der er en gennemgang af forskellige anvendelsesmuligheder for biokul og herunder en beskrivelse af mulige fordele ved at bruge biokul på landbrugsjord og i gartnerier.

Tobias Pape Thomsen giver også et overblik over forskellige danske leverandører af pyrolyseteknologi og en status på igangværende forskningsaktiviteter.

Endelig indeholder rapporten en analyse af risici og barrierer for udbredelse af pyrolyse og anvendelse af biokul.  

Deltag i netværk og få mere viden

Ønsker du at vide mere om dette meget aktuelle emne, så er du velkommen i Dansk Pyrolyse- og Biokulnetværk. Næste møde i netværket er den 1. marts 2023, og det indebærer bl.a. et besøg hos Aquagreen, som er en af de danske leverandører af pyrolyseteknologi. Læs mere om netværket her og om næste møde her.

Hent rapport

Du kan hente rapporten herunder.

Rapporten er udarbejdet med støtte fra Roskilde Universitet og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse under projektet Innovationskraft.
 

Hent rapport

 

Hent flere udgivelser og rapporter under Viden >


 

Kontakt

Thorkild Qvist Frandsen
tqf@foodbiocluster.dk 
Tlf. 61 42 25 11.

 

Tilbage

Ny fokusanalyse om produktion og anvendelse af biokul /Default.aspx?ID=9307&newsid=3080&Action=1&M=NewsV2&PID=44109 https://foodbiocluster.dk/Files/Images/Viden/Introduction-to-Production-and-Use-of-Biochar.jpg

 

 

Hent pressemeddelelser i vores Newsroom >

Menu

  • Tilmeld nyhedsbrev

Food & Bio Cluster Denmark er den landsdækkende klyngeorganisation for fødevarer og bioressourcer i Danmark. Vi er den samlende platform for innovation og vækst i klyngen – for danske og internationale virksomheder og videninstitutioner.

Food & Bio Cluster Denmark

c/o Agro Food Park
Agro Food Park 13
8200 Aarhus N
Tlf.:  8999 2500
CVR 25666070
info@foodbiocluster.dk

 

Adresser til øvrige hubs her

Cookieinformation
Persondatapolitik og oplysninger

 

 

Log ind

Log ind

Hjælp: Glemt adgangskode?