26. september 2023
I fødevareerhvervet er der fokus på udvikling af nye og innovative fødevarer, herunder fx nye alternative proteiner eller nye fødevarer lavet af restprodukter, som led i den grønne omstilling.
Produkter som disse vil dog ofte kræve en EU novel food godkendelse, som har til formål at sikre at nye fødevarer er sikre for forbrugerne eller i hvert fald en afklaring af novel food status.
Til denne temadag om novel food er det muligt at få indsigt i novel food reglerne, viden om hvordan man får afklaret, om en fødevare er novel food samt viden om novel food ansøgningsprocessen og den gode ansøgning.
Novel food overvejelser bør tænkes ind tidligt i en innovationsproces for at sikre den mest smidige vej fra idé til kommercialisering og kan være relevant for både virksomheder, fødevare startups og konsulenter.
Det er også en fordel at overveje tidligt, hvordan en ny fødevare ønskes markedsført. Der er mange typer af frivillig fødevareinformation (anprisninger), og der gælder forskellige regler. På denne temadag går vi tæt på sundhedsanprisningerne og den tilhørende ansøgningsprocedure.
Program:
Zealand, Maglegårdsvej 2, 4000 Roskilde, Danmark
PrisGratis / Free
Fra26. september 2023 kl. 09:30
Til26. september 2023 kl. 15:30