Miljø-, klima- og husdyrsnetværk
Information
- Sted:
- Skovgaarden v. Hans Skovgaard & Gothenborg (Gothenborgvej 3, 8653 Them), Horsbjergvej 1, 8653 Them, Danmark
- Sprog:
- Dansk
- Pris:
- Gratis / Free
- Fra:
- 23. maj 2025 kl. 09:00
- Til:
- 23. maj 2025 kl. 13:30
Dette netværk er for dig, der gerne vil være med til at udvikle dansk husdyrproduktion og bidrager til at udvikle nye løsninger indenfor staldteknologi, foder og øvrige klimaløsninger på bedriften.
Blandt de inviterede til møderne i Food & Bio Cluster Denmarks Netværksgruppe for Miljø-, Klima- og Husdyrproduktion er danske landbrugsskoler, rådgivere, grovfoderselskaber, forskere, landmænd og virksomheder der udvikler løsninger til husdyrproducenter indenfor foder, genetik, stald og klimateknologi.
Arrangementet er for medlemmer af Food & Bio Cluster Denmark. Er du ikke medlem men ønsker at se om netværket er noget for dig, så kontakt Claus Mortensen på cm@foodbiocluster.dk eller 4030 4820
Denne gang har vi blandt andet fokus på klimaet og metanfangst i stalden, når Hans Skovgaard ved Silkeborg ligger gård til dette netværksmøde.
09.00-09.30: Kaffe, brød og netværk
09.30-10.00: Velkommen til Netværksmødet
v. Claus Mortensen, Food & Bio Cluster Denmark. Dagens program, formål og navnerunde.
10.00-10.45: Rundvisning på Skovgaard
Ved vært og landmand Hans Skovgaard, der sammen med Joan har drevet gården og de 424 hektar siden 1991. På gården er der kombineret 500 malkekøer, kødkvæg, frilandsgrise og ægproduktion.
Hans og Joan har siden 2023 haft erfaringer med at bruge en letvægts tagdug på en af staldene. Tagdugen gør at 80 til 90% af dagslyset kommer igennem taget ind i stalden og giver en såkaldt albedo effekt gør at tagdugen er kold på indersiden, da solrefleksionen er meget høj, hvilket igen reducerer temperaturen ned inden i stalden og giver en isolerende effekt.
Birger Borngräber fra Norcover vil ifm. rundvisninger dele fordele og ulemper ved stalddug ift. lys, varme, energiforbrug og CO2 udledning.
10.45-11.00: Transport til Gothenborg, Gothenborgvej 3, 8653 Them - lokale Panoramastuen (5 min i bil)
11.00-11.45: Methane removal and ammonia capture from cattle housing – results from PERMA
v. David Miller, Ambient Carbon
PERMA is a AgriFoodTure funded innovation project between SKOV, Copenhagen University, Aarhus University Arla and Ambient Carbon where the goal has been to test a solution to use a photochemical system to eradiate low PPM methane in pig and cattle houses. David will present the learnings and the next steps of this technology.
11.45-13.00: Faciliteret netværksøvelse mellem deltagerne
v. Claus Mortensen, Food & Bio Cluster Denmark.
13.00-14.00: Netværksfrokost serveres af Gothenborg
Netværksgrupperne byder på vidensdeling og sparring om et specifikt emne i et neutralt og fortroligt forum. Der lægges op til, at hvis man som medlem er aktiv i en netværksgruppe, forpligter man sig til at bidrage og deltage i så stort et omfang i årets 3-4 møder, som det er muligt for, at gruppen kan eksistere på et solidt fundament. Indhold i mødet kan være i form af oplæg (interne og eksterne oplægsholdere) og virksomhedsbesøg. Deltagerne i netværket kommer med input til agenda, og facilitatoren sætter et program sammen ud fra, hvad der er muligt baseret på disse inputs og ønsker. Har du ideer og inputs til dette netværk, så tøv ikke med at tage fat på Claus på cm@foodbiocluster.dk eller 4030 4820
