Sidestrømsnetværket

Information

Sted:
Agro Food Park, Agro Food Park 15, 8200 Aarhus, Danmark
Sprog:
Dansk
Pris:
Gratis / Free
Fra:
12. november 2025 kl. 09:30
Til:
12. november 2025 kl. 14:30

Tilmelding

Klik her for at tilmelde

Tilmeldingsfrist

10. november 2025

Netværksgruppe, der holder dig opdateret på upcyclig og udnyttelse af sidestrømme. Denne gang med fokus på udviklingen indenfor forarbejdning og udvinding af rapsprotein til fødevareproduktion.

Rapskage, som er en af de største sidestrømme fra den nordeuropæiske landbrugssektor, kan indeholde op til 50 % protein. Rapskageprotein anvendes i dag ikke i fødevarer, da indtagelse af store mængder af rapskageprotein er toksisk på grund af det høje indhold af glucosinolater, phenolforbindelser og phytinsyre.

Udviklingen inden for forarbejdning og udvinding af rapsprotein til fødevareproduktion er dog i rivende udvikling og formålet med dagens møde er vidensdeling af den seneste udvikling på området.

Dagens program

09.30 Networking og kaffe

10.00 Velkommen og "Bordet rundt" / Senior Business Development Manager Kersti Haugan, FBCD

10.30 Produktion af rapsolie og sidestrømme /Manager Ingolf Nielsen, DLG Food Oil

11.00 Ny metode til at fjerne bitterstofferne fra rapsplanten/ Professor Barbara Ann Halkier, Institut for plate- og miljøvidenskab, KU

11.30 Fermentering af rapskagen og Novel Food status/ Chief Scientific Officer Rikke Mattiesen, Ferm Food

12.00 Frokost

12.30 Anvendelse af rapsprotein i fødevarer / Professor Poul Erik Jensen, Institut for Fødevarevidenskab (KU Food)

13.00 Challenge

14.00 Opsummering og næste møde

DER KAN KOMME ÆNDRIGER/LØBENDE OPDATERINGER TIL DAGENS PROGRAM


Food & Bio Cluster Denmark driver en række fagspecifikke netværk, hvis formål er at drive vidensdeling og potentielle samarbejder om innovation. 

Du kan se vores øvrige netværk her: https://www.foodbiocluster.dk/netvaerksgrupper

 For at deltage i vores netværksgrupper, skal du være medlem af Food & Bio Cluster Denmark. Er du ikke medlem endnu, er du velkommen til at deltage i et enkelt møde, for at se, om netværket er noget for dig. Hør mere om dine muligheder hos Kersti Haugan, kha@foodbiocluster.dk

Læs mere om dine muligheder som medlem https://www.foodbiocluster.dk/bliv-medlem






Kontakt

Kersti Haugan

kha@foodbiocluster.dk

+4553675880

Sidestrømsnetværket