Mikrobiologien i regenerativt landbrug - for medlemmer

Information

Sted:
AU Flakkebjerg, 7610, Forsøgsvej 1, 4200 Slagelse, Danmark
Sprog:
Dansk
Pris:
Gratis / Free
Fra:
10. december 2024 kl. 10:00
Til:
10. december 2024 kl. 15:00

Tilmelding

Klik her for at tilmelde

Tilmeldingsfrist

06. december 2024

Hvad betyder mikrobiologien for omsætning og kulstofbinding i regenerativt landbrug?

Der er en løbende diskussion af betydningen af mikrobiologien i jordens omsætningsprocesser. Nogle hævder at nedbrydningen helst skal være domineret af svampe, andre bakterier. Vi dykker ned i mikrobiologien i jorden - fra teori og praksis.

Men hvad ved vi faktisk - og hvad er effekten af jordbearbejdning/dyrkningssystemer? Nogle virksomheder sælger produkter der kan give jorden bedre balance, men hvad betyder der egentlig?

10.00 Ankomst og kaffe

10.30 Velkomst og formål med dagen v/ Knud Tybirk

10.40  Jordens mikobiologi i relation til dyrkningssystemer (foreløbig titel) v Sabine Ravnskov AU Flakkebjerg.

11.25 Den agronomiske betydning af forholdet mellem svampe og bakterier i markjorden  -ifølge den videnskabelige litteratur v/ Jon Aagaard Enni, Innovationscenter for Økologisk Landbrug

12.10-13.00 frokost og netværk

13.00 Fra konventionel til regenerative dyrkningsmetoder - 7 års erfaringer på godt og ondt. v/ Michael Meyer, Landmand. Eskebjerg ved Kalundborg - 350 ha planteavl primært med konsum afgrøder. Omlagt til økologi i 2016, siden kørt efter regenerative dyrkningsmetoder. Ammeko-besætning på ca. 50 køer af racen Murray Grey, som er under udvidelse.

13.45. Introduktion til funding muligheder - Med fokus på områder indenfor de regenerative principper v/ Jeppe Falck, Senior Fundraiser & Portfolio Developer, Food & Bio Cluster Denmark

14.15. Regenerativt årshjul 2025 - hvilke temaer skal vi tage op? v/ Knud Tybirk

14.45 kaffe og netværk

15.00 tak for i dag

Arrangementet er for medlemmer af Food & Bio Cluster Denmark. Du kan nå at indmelde dig ved at henvende dig til netværksleder Knud Tybirk på 25208810

Kontakt

Knud Tybirk

kt@foodbiocluster.dk

+4525208810

Mikrobiologien i regenerativt landbrug - for medlemmer