Blue Horizon: Kerteminde Havn som Kraftcenter for bæredygtig Vækst

Information

Sted:
Fiskernes Hus, Kerteminde
Sprog:
Dansk
Pris:
Gratis / Free
Fra:
19. november 2024 kl. 11:30
Til:
19. november 2024 kl. 16:00

Tilmelding

Klik her for at tilmelde

Tilmeldingsfrist

15. november 2024

Kerteminde Havn står ved en blå horisont af muligheder. Hvordan omdanner vi havnen til et kraftcenter for bæredygtig vækst med innovative virksomheder, der arbejder med havets ressourcer? Med støtte fra det stærke maritime miljø, inviterer vi til en co-creation workshop. Vær med til at forme fremtidens bæredygtige eventyr på Kerteminde Havn!

Kerteminde Havn står ved en blå horisont af muligheder. Hvordan kan vi omdanne havnen til et kraftcenter for bæredygtig vækst, hvor innovative virksomheder og iværksættere arbejder med havets ressourcer inden for fødevare og anden biologisk produktion? Med støtte fra Kertemindes stærke maritime miljø, herunder Syddansk Universitets forskningscenter og Fjord & Bælt, inviterer Samt Food & Bio Cluster Denmark vi til en co-creation workshop. Her samles visionære aktører for at forme fremtidens bæredygtige erhvervseventyr på Kerteminde Havn.


Tid: 12:00 – 15:30 

Sted: Kerteminde Havn 

 

12:00 – 12:15: Velkomst og Introduktion

  1. Jan Lund, Food & Bio Cluster Denmark

En introduktion til dagens program og målsætningen om at gøre Kerteminde Havn til et kraftcenter for bæredygtig vækst med fokus på udnyttelse af blå biomasse og marine ressourcer.

- Velkomst: 

  1. Lars Stig Møller, Kerteminde Havneudviklingsforening

Præsentation af vision og strategiske mål for udvikling af erhvervshavnen i samspil med erhvervslivet og forskningsinstitutioner.

 

12:15 – 12:30: Inspirationsoplæg: Den Blå Horisont - Muligheder og Udfordringer

  1. H. Cecilie Petersen, Ocean Mission Manager, Syddansk Universitets

Et kort inspirationsoplæg om potentialet i blå biomasse, herunder tang, muslinger og andre marine ressourcer, samt hvordan de kan bidrage til bæredygtig vækst og udvikling.

12.30 - 12.45: Inspirationsoplæg: Business case Kerteminde Seafarm ApS,, Mads Hecter


12:45 – 13:15: Diskussion: Fremtidens Erhvervsmuligheder på Kerteminde Havn

- Moderator:   Food & Bio Cluster Denmark 

- Paneldeltagere: 

  • Repræsentanter fra det lokale erhvervsliv
  • Repræsentant fra forskningsmiljøet (f.eks. SDU eller Fjord & Bælt)
  • Repræsentant fra Kerteminde Kommune
  • Iværksætter med fokus på maritim ressourceudnyttelse (Mads Hecter)

Paneldiskussion om, hvordan man kan skabe synergier mellem forskningsinstitutioner, erhvervsliv og kommunen for at realisere visionen for Kerteminde Havn som et kraftcenter for blå biomasse.

 

 13:15 – 13:30: Kaffepause og Netværk

Deltagerne opfordres til at netværke og drøfte oplæg og paneldiskussion.

 

 13:30 – 14:30: Co-Creation Workshop: Fra Vision til Handling

- Opdelt i mindre grupper arbejder deltagerne med konkrete cases og udviklingsideer for Kerteminde Havn. 

- Fokuspunkter kunne være:

  • Udvikling af faciliteter og infrastruktur til støtte for marine og fødevarevirksomheder.
  • Identificering af samarbejdsmuligheder og partnerskaber på tværs af sektorer.
  • Ideer til events og aktiviteter, der kan promovere havnens potentiale.

- Facilitator:  Fjord og Bælt samt Food & Bio Cluster Denmark

Guidet workshop, hvor resultaterne fra hver gruppe vil blive præsenteret i plenum.

 

14:30 – 15:15: Opsamling og Handlingsplan

- Hver gruppe fremlægger sine hovedpointer og anbefalinger.

- Identifikation af de næste skridt for at realisere strategien og målene for Kerteminde Havn.

 

15:15 – 15:30: Afslutning og Tak for I Dag

  1. Lars Stig Møller, Kerteminde Havneudviklinghsforening

Kort opsummering af dagens vigtigste indsigter og en opfordring til videre engagement og samarbejde.

 

Kontakt

Jan Lund*

jlu@foodbiocluster.dk

+4529173229

Blue Horizon: Kerteminde Havn som Kraftcenter for bæredygtig Vækst