Seminar: Smart og bæredygtig fødevareproduktion - hygiejne 1
Information
- Sted:
- FORCE Technology, Navervej 1, 6600 Vejen, Danmark
- Sprog:
- Dansk
- Pris:
- Gratis / Free
- Fra:
- 06. februar 2025 kl. 11:30
- Til:
- 06. februar 2025 kl. 16:00
Høj sikkerhed er license to operate for fødevare- og bioteknologivirksomheder - og derved opnås også et højt niveau af hygiejne
Lovgivningen tillader ikke salg af produkter, der kan gøre folk syge, og kvaliteten er derfor afgørende for salg og gensalg af produkter. Derfor er det også mere og mere relevant og værdiskabende at kunne basere hygiejnemæssige beslutninger på regelmæssige målinger, i stedet for generelle erfaringer og statiske betragtninger.
For opnåelse af høj hygiejne er de største udfordringer i:
- Råvarens beskaffenhed
- Dannelse af biofilm under produktionen
- Optimeret og verificering af rengøring
På seminaret stiller vi skarpt på, hvorfor udfordringer med svigtende hygiejne opstår, hvordan der kan arbejdes med at løse problemstillingen og hvilke muligheder, der ligger i fremtiden. Her vil vi se på brug af hurtige onsite målemetoder samt online/inline metoder til optimering og verificering af rengøringen.
Program
11.30 Ankomst og frokost
Bordet rundt
12.00 Hygiejne i praksis og cases
Indledende om hygiejne
Case om sensor i lukkede systemer
Optiske inline/online sensorer: Hvordan kommer man i gang og hvad skal man overveje
Åben diskussion
14.00 Pause
14.30 Nye relevante teknologier
Hyperspektral imaging
Raman spektroskopi
IR spektroskopi
Åben diskussion
16.00 Tak for i dag og på gensyn til online opfølgning på Teams (dato/tidspunkt bliver nævnt)