Seminar: Vurdering og Håndtering af Kosttilskud
Information
- Sprog:
- Dansk
- Pris:
- Gratis / Free
- Fra:
- 21. oktober 2024 kl. 13:00
- Til:
- 21. oktober 2024 kl. 16:00
Kom til seminar om vurdering og håndtering af kosttilskud
DTU Fødevareinstituttet inviterer til seminar den 21. oktober 2024 om, hvordan kosttilskud bliver videnskabeligt vurderet, samt hvordan kosttilskudsområdet bliver håndteret af myndighederne i Danmark.
Det er gratis at deltage i seminaret, som er støttet af Uddannelses- og Forskningsstyrelsen og Food & Bio Cluster Denmark.
Dagens indhold
- Hvordan håndterer Fødevarestyrelsen kosttilskudsområdet i Danmark, og hvordan bruger Fødevarestyrelsen DTU’s risikovurderinger?
- Kost og kosttilskud. Metoder, indhold og dataindsamling i Den Nationale Undersøgelse af Danskernes Kost og Fysiske Aktivitet 2021-2024
- Kemisk risikovurdering af fødevarer – en generel gennemgang
- Risikovurderinger af planter i kosttilskud og vurdering af bivirkningsindberetninger
- Internationalt arbejde om planter og deres indholdsstoffer
TILMELDING senest 17. oktober. via link t.h.
Baggrund
Behandlingen af kostilskudsområdet skal sikre, at produkterne på markedet overholder lovgivningen, og at de ikke indeholder skadelige eller ulovlige stoffer. I Danmark står Fødevarestyrelsen for håndteringen og kontrol med kosttilskud, mens DTU Fødevareinstituttet står for de risikovurderinger, som myndighederne baserer deres tiltag på.
En risikovurdering skal afdække, om ingredienserne i et kosttilskud kan medføre bivirkninger. DTU Fødevareinstituttets vurderinger er videnskabeligt baseret, og instituttet står også for den danske kostundersøgelse, DANSDA (link: https://www.dansda.food.dtu.dk/), som indsamler oplysninger om borgernes indtag af vitaminer og mineraler fra kosten og fra kosttilskud. Både Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet indgår i forskellige europæiske samarbejder på kosttilskudsområdet, hvilket du kan høre om på seminaret.
Kosttilskud er koncentrerede kilder til næringsstoffer, som har til formål at supplere de næringsstoffer, vitaminer og mineraler, man får fra kosten. Rigtig mange borgere spiser et eller flere kosttilskud, selvom de fleste får tilstrækkeligt med vitaminer og mineraler fra maden. Der er dog undtagelser i bestemte aldersgrupper, og også eksempler på befolkningsgrupper, der får for mange vitaminer eller mineraler.
Seminaret er især relevant for fagpersoner i kosttilskudsbranchen i bred forstand, brancheorganisationer, forskningsinstitutioner, myndigheder, sundhedsfagligt personale og fødevarestuderende. Journalister er også velkomne.
Kontakt
Dorte Lau Baggesen, DTU Fødevareinstituttet