Værdikædeworkshop om danske ærter til plantebaserede fødevarer
Information
- Sted:
- Fjordland Thisted, Silstrupparken 2, 7700 Thisted, Danmark
- Sprog:
- Dansk
- Pris:
- Gratis / Free
- Fra:
- 31. januar 2024 kl. 10:00
- Til:
- 31. januar 2024 kl. 15:00
Formålet med workshop at sætte fokus på samarbejdet i værdikæden for øget kvalitet og tilgængelighed af ærtesorter til plantebaserede fødevarer.
Program - ordstyrer Knud Tybirk Food & BioCluster Denmark
09.30 Kaffe og te
10.00 Velkomst v/ Eva Brauner Sørensen, SEGES Innovation P/S
10.10 Inspiration fra plant mate: Hvor kan ærter bruges i ny mad v/ Morten H.J. Fenger, Chef and Product Adviser, Organic Plant Protein
10.35 Hvad motiverer landmænd til at dyrke ærter til fødevarer? v/ Michael Riis, Fjordland
11.00 Pause
11.10 Indløs merværdien: Udvikling af ærtesorter til fødevareindustrien v/ Ida Marie Garder, Nordic Seed A/S
11.35 Erfaringer ved testdyrkning af økologiske ærter v/ Hanne Lakkenborg Kristensen, Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet
12.00 Frokost
13.00 Værdikædeperspektiver fra primærproduktion til produkt v/ Ulrich Kern Hansen, Organic Plant Protein
13.25 Workshop: Vi diskuterer hvad de forskellige aktører oplever af udfordringer, og hvad de ser som løsninger, der skal til for at facilitere et stærkere samarbejde for danske ærter som råvare til plantebaserede fødevarer.
14.30 Opsamling og netværk
15.00 Tak for i dag