Webinar: Muligheder for at udnytte sidestrømme fra fiskeindustrien til nye produkter

Information

Sted:
Microsoft Teams
Sprog:
Dansk
Pris:
Gratis / Free
Fra:
15. november 2023 kl. 13:00
Til:
15. november 2023 kl. 13:30
Få værdi ud af dine fiske sidestrømme

Få værdi ud af dine fiske sidestrømme

Klimaindsats og kamp mod madspild øger fødevareindustriens fokus på udnyttelsen af sidestrømme fra produktionen. Det kan være udvinding af ingredienser eller udvikling af nye fødevarer.

Hør om forskellige muligheder for en mere bæredygtig og værdifuld udnyttelse af sidestrømme fra processering af fisk og skaldyr. Vi vil præsentere inspiration til måder at bruge disse sidestrømme på, og diskutere udfordringerne i forhold til procesvalg, kvalitet og afsætning.

Fødevareindustrien står over for en vigtig udfordring med at minimere spild og øge bæredygtigheden i produktionen. Udnyttelsen af sidestrømme fra fisk og skaldyrsprocessering har stort potentiale til at skabe merværdi og reducere spild.

Der er mange muligheder for at bruge fiskesidestrømme, herunder udvinding af ingredienser som proteiner, fedtstoffer og kollagen til andre fødevarer eller kosttilskud. Der kan også udvikles nye produkter baseret på fiskesidestrømme, såsom fiskeolie, fiskefoder, kosmetik og lægemidler.

Udfordringerne inkluderer valg af de rette processer, opretholdelse af høj kvalitet og afsætning af produkterne.

Trods udfordringerne er der et stort potentiale i at udnytte fiskesidestrømme på en bæredygtig måde.

Kom og få inspiration til at bidrage til en mere bæredygtig fødevareindustri ved at udnytte sidestrømme på nye og innovative måder.

 

Sammen kan vi reducere spildet i produktionen af fisk og skaldyr og skabe en positiv forandring.

 

Tilmelding

Det er gratis at deltage i webinaret, som er støttet af Uddannelses- og Forskningsstyrelsen og Food & Bio Cluster Denmark.

Læs mere og tilmeld dig her!

Praktisk info

Webinaret afholdes onsdag d. 15. november 2023 fra 13.00-13.30.

Der vil være mulighed for at stille spørgsmål undervejs.

 

Innovationskraft
Når du deltager i dette event, vil din tid blive anvendt som medfinansiering på Projektet Innovationskraft, som er finansieret af Uddannelses- og Forskningsstyrelsen til standardsats. Læs mere om Innovationskraft


Kontakt

Rubin Dollerup Nielsen

rdn@foodbiocluster.dk

+4541100112

Webinar: Muligheder for at udnytte sidestrømme fra fiskeindustrien til nye produkter
Webinar: Muligheder for at udnytte sidestrømme fra fiskeindustrien til nye produkter