Mikroalger som kilde til mad, foder og biomaterialer

Information

Sted:
Taastrup, Gregersensvej 8, 2630 Taastrup, Danmark
Sprog:
Engelsk
Pris:
Gratis / Free
Fra:
09. maj 2023 kl. 09:00
Til:
09. maj 2023 kl. 16:30
Mikroalger som kilde til mad, foder og biomaterialer

Teknologisk Institut inviterer til et én-dagsseminar om muligheder og  udfordringerne indenfor mikroalgeproduktion og udvinding af produkter fra mikroalger.

 

Den globale befolkning forventes at stige med mere end 30 % over de næste 30 år og der bliver stor mangel på bioressourcer. Dette fører til et presserende behov for øget produktion af fødevarer, foder og råmaterialer.

 

Mikroalger har potentialet til at blive en central del af løsningen. Mikroalger er rige på sunde proteiner, omega-3 fedtsyrer (PUFA), antioxidanter som pigmenter og vitaminer, som giver en ernæringsmæssigt komplet biomasse og samtidig kan produceres med en produktivitet 10-15 gange højere end konventionelle proteinafgrøder. Desuden udforskes oleoresiner fra mikroalger som råmateriale til nye platformskemikalier til industrielle anvendelser.

 

For at forløse mikroalgers store potentiale, er der flere udfordringer, der skal håndteres. Vi har samlet interessenter og eksperter fra hele værdikæden (forskere, producenter, forbrugere, LCA-analytikere og lovgivende myndigheder) for at facilitere en spændende dialog om flaskehalse og muligheder, der vil hjælpe os på vej til at realisere mikroalgers sande potentiale. Det kan bl.a. fremhæves at vi har inviteret en af Europas førende eksperter Prof. Gabriel Acien, University of Almeria, Spain til at give et overblik over i potentialet samt de  internationale aktiviteter indenfor mikroalger.

Vi ser frem til en spændende dag

Læs mere og tilmeld via dette link:

https://www.teknologisk.dk/kurser/microalgae-as-the-source-of-food-feed-and-biomaterials/k91301

Innovationskraft
Når du deltager i dette event vil din tid blive anvendt som medfinansiering på Projektet Innovationskraft, som er finansieret af  Uddannelses- og Forskningsstyrelsen til standardsats. Læs mere om Innovationskraft

 

Kontakt

Kersti Haugan

kha@foodbiocluster.dk

+4553675880

Mikroalger som kilde til mad, foder og biomaterialer