Klimaløsninger og grøn omstilling i landbrug, produktion og fødevaresektoren
Information
- Sted:
- Munkebo Kro, Fjordvej 56, 5330 Munkebo, Danmark
- Sprog:
- Dansk
- Pris:
- Gratis / Free
- Fra:
- 20. april 2023 kl. 15:00
- Til:
- 20. april 2023 kl. 19:00
15.00 Velkommen og introduktion til dagens program v/ Borgmester Kasper Ejsing Olesen
Ordstyrer, Johannes Thuesen, programleder Klima.
15:05 Introduktion til Food and Biocluster Denmark og innovationsstøtte og netværk inkl. cases v/ Jan Lund, Food & Bio Cluster Fyn.
15.20 Landbruget som en del af løsningen på klimaudfordringen – med spændende eksempler fra ind og udland v/ Knud Tybirk, Food & Bio Cluster Denmark.
15:40 Landbrugets ESGreen Tool – sådan kan landbruget handle v/ Mie Riis Velas.
16:00 Introduktion til arbejdet med klima og bæredygtig udvikling i Kerteminde Kommune Johannes Thuesen, programleder Klima.
16:10 Bæredygtig omstilling i lokale fødevarenetværk v. arbejdsgruppe i regi af Bæredygtighedsrådet:
- Morten Kromann Nielsen, Bæredygtighedsrådet, formand for arbejdsgruppen
- Niels Rosenkvist, Fridalund – Produktion af økologisk kød og grønsager
- Lene Gommesen, Sybergkvæg - Naturpleje og kødproduktion
16:40 Diskussion og spørgsmål til arbejdsgruppen
16:55 kort pause og netværk
17:05 Pyrolyse og biokul – potentialer og begrænsninger? v/ Knud Tybirk, Dansk Pyrolyse og Biokul netværk/FBCD
17:25 Kan overskudsvarme bruges til klimastyret produktion v/ Signe Værbak FBCD
17:45 Potentialer for udtagning af lavbundsjord i vådområder, landbrugsjord og skovrejsning i Kerteminde kommune v/ Marianne Kristiansen Velas/ Udtagningskonsulent på Fyn
18:05 A Clean Spirit – En bæredygtig virksomhed med vind i sejlene v/ Nanna Severine Jensen marketingkoordinator
18:20 Spørgsmål og afrunding på dagens tema v/ ordstyrer, Johannes Thuesen, programleder Klima.
18:35 – 19:00 Sandwich og netværk
Arrangementet er i regi af Projektet Innovationskraft og Projekt www.Coopid.eu