Temadag | novel food

Information

Sted:
Food Innovation House, Lysholt Allé 3, 7100 Vejle, Danmark
Sprog:
Dansk
Pris:
Gratis / Free
Fra:
25. januar 2023 kl. 09:30
Til:
25. januar 2023 kl. 15:00
Temadag | Den gode novel food ansøgning

I fødevareerhvervet er der fokus på udvikling af nye og innovative fødevarer, herunder fx nye alternative proteiner eller nye fødevarer lavet af restprodukter, som led i den grønne omstilling.

Produkter som disse vil dog ofte kræve en EU novel food godkendelse, som har til formål at sikre at nye fødevarer er sikre for forbrugerne eller i hvert fald en afklaring af novel food status.

Til denne temadag om novel food er det muligt at få indsigt i novel food reglerne, viden om hvordan man får afklaret, om en fødevare er novel food samt viden om novel food ansøgningsprocessen og den gode ansøgning.

Novel food overvejelser bør tænkes ind tidligt i en innovationsproces for at sikre den mest smidige vej fra idé til kommercialisering og kan være relevant for både virksomheder, fødevare start-ups og konsulenter.

Det er også en fordel at overveje tidligt, hvordan en ny fødevare ønskes markedsført. Der er mange typer af frivillig fødevareinformation (anprisninger), og der gælder forskellige regler. På denne temadag går vi tæt på sundhedsanprisningerne og den tilhørende ansøgningsprocedure.  

Program:

9.30-10.00 ankomst

10.00 Velkommen v/Food & Bio Cluster Denmark

10.10 Rundtur i novel food reglerne – Hvad er en novel food, og hvordan får du den godkendt? v/Fødevarestyrelsen

11.30 Pause

11.45 Den gode ansøgning v/Morten Poulsen, seniorforsker fra DTU Fødevareinstituttet og novel food ekspert i EFSA

12.30 Frokost

13.15 Reglerne for anprisninger -  Hvordan markedsfører man fødevarer med sundhedsbudskaber? v/Fødevarestyrelsen

14.15 Q&A

14.30/14:45 Farvel og tak for i dag

Kontakt

Conny Hanghøj

cha@foodbiocluster.dk

+4550980037

Temadag | novel food
Temadag | novel food