Food Day 2023
Information
- Sted:
- Marmorhallen, KU Science, Thorvaldsensvej 40, 1871 Frederiksberg, Danmark
- Sprog:
- Dansk
- Pris:
- Gratis / Free
- Fra:
- 09. marts 2023 kl. 09:30
- Til:
- 09. marts 2023 kl. 17:00
Plantebaserede fødevarer kan blive en gamechanger for vores klima, miljø og sundhed, men ingen enkeltaktør kan omstille alene da hele værdikæden fra mark til mund hænger sammen. Derfor samler KU SCIENCE og Food & Bio Cluster Denmark hele værdikæden under ét tag til FOOD DAY.
En heldagskonference med spændende forskningsindlæg og debatter om, hvordan vi indfrier de plantebaserede fødevarers store potentiale. Sammen med producenter, virksomheder, organisationer, myndigheder, beslutningstagere, forskere og studerende zoomer vi ind på de afgørende dilemmaer, vi skal løse i fællesskab.
Foreløbigt program
9.30-10.00: Ankomst og registrering
10.00-10.05: Introduktion v. Line Friis Frederiksen, moderator
10.05-10.15: Velkomst v. Katrine Krogh Andersen, dekan på SCIENCE
10.15-10.30: Keynote v. Claus Felby, Senior Vice President, Biotech, Professor, PhD, Novo Nordisk Fonden
10.30-10.45: Keynote v. TBC
10.45-11.00: Towards a sustainable food system: The role of science
Katrine Krogh Andersen, Claus Felby og TBC
11.00-11.20: Regeringens ambitioner for plantebaserede fødevarer v. TBC
11.20-11.50: Praktiske perspektiver på omstillingen til plantebaserede fødevarer
Næste generation: Marie-Louise Lendal, Direktør og medstifter, Tænketanken FREJ
En global markedsleder: Frederik Mejlby, Vice President, Food & Beverages, Novozymes TBC
11.45-13.00: Plantebaseret frokost
13.00-13.45: Delsessioner 1
- Session A: Er der potentiale og plads til ærterne?
- Session B: Kan mikroalger blive fremtidens superfood?
- Session C: Why do we need processing to make plant-based foods?
- Session D: Kan de store køkkener tage de største skridt?
- Session E: Kender vi sundhedsudfordringerne med planter?
14.00-14.45: Delsessioner 2
- Session A: Hvordan gør vi fremtidens afgrøder attraktive at gro
- Session B: Er alle grønne råvarer gode råvarer?
- Session C: Kan fermentering gøre gode planter bedre
- Session D: Kan vi give skolebørnene grønne madvaner?
- Session E: Hvad er op og ned på planteproteiner?
15.00-15.45: Delsessioner 3
- Session A: Har vi forædlet os ind i en blindgyde?
- Session B: Hvad med de gode gamle friske grøntsager?
- Session C: Hvem løser gåden til smagfuld planteost?
- Session D: Hvorfor er det så svært at vælge kødet fra?
- Session E: Hvordan kommer vi sundest ind i den grønne fremtid?
15.45-17.00: Netværk – Smag på den plantebaserede fremtid
Tilmeld dig her
Innovationskraft
Når du deltager i dette event vil din tid blive anvendt som medfinansiering på Projektet Innovationskraft, som er finansieret af Uddannelses- og Forskningsstyrelsen til standardsats. Læs mere om Innovationskraft