Kulinarisk erhvervsnetværk
Information
- Sted:
- OREMANDSGAARD GODS, Oremandsgaard Alle 2, 4720 Præstø
- Sprog:
- Dansk
- Pris:
- Gratis / Free
- Fra:
- 11. oktober 2022 kl. 09:30
- Til:
- 11. oktober 2022 kl. 15:30
Invitation til tværkommunalt Kulinarisk Erhvervsnetværk
NCLF (Nationalt Center for Lokale Fødevarer), Erhvervshus Sjælland, Bio Change, Knowledge Hub Zealand, Professionshøjskolen Absalon, Food & Bio Cluster og de lokale erhversfremmeaktører i Region Sjælland - er gået sammen om at skabe ’Kulinarisk Erhvervsnetværk. Visionen er at skabe det første professionelle og målrettede samlingssted for små og mellemstore virksomheder, som arbejder med en lokalt forankret fødevareproduktion af høj kulinarisk kvalitet - og du er inviteret til at være med.
Kulinarisk Erhvervsnetværk er initiativ for fødevarevirksomheder, uddannelsesinstitutioner og erhvervsfremmeaktører – hvor virksomhedernes behov og udfordringer er i centrum. Kulinarisk Erhvervsnetværk samles til 2 årlige tematiske konferencer på skiftende lokationer i Region Sjælland og etablerer en platform, hvor der er mulighed for videndeling, netværksdannelse og kontakt. På konferencerne vil det hver gang være muligt at koble sig på projekter hos de forskellige erhvervsfremmeaktører, uddannelsesinstitutioner og skabe praktiksamarbejder med studerende. På konferencen tirsdag den 11. oktober 2022 vil temaet være samarbejde. Der kører en bus fra Odsherred ned gennem Sjælland til Præstø. Hvis du vil køre med tilmelder du dig i f.m. tilmeldingen.
PROGRAM
9.00 Morgenbrød og kaffe – vel mødt
9.30 Velkommen til Oremandsgaard Gods og præsentation af dagens tema SAMARBEJDE v/ Kulinarisk Erhvervsnetværk
9.45 Oremandsgård Gods: August Hage stod med et gods – en masse bygninger, en masse potentiale– hvordan udnytter man det i fællesskab med andre? Og hvad er planerne for fremtiden?
10.20 Hvem hjalp? Hvad kan vi lære? Hvem kan hjælpe videre? Jesper faciliterer
10.35 Gartneri Toftegaard: Når kvalitet bare er passionen
- Mød en værdibaseret iværksætter, der har formået at skabe balance mellem egne værdier og en sund forretning. Gartneri Toftegaard har formået at placerer sig på toppen af manges bevidsthed med en helt unik kvalitet i forhold planter til den spiselige have. Lene Tvedegaard er en af Danmarks absolut førende indenfor dette felt og hun er anerkendt hos den absolutte kulinariske top, med flere Michelin restauranter på samarbejdslisten.
11.10 Hvem hjalp? Hvad kan vi lære? Hvem kan hjælpe videre? Jesper faciliterer
11.25 Frederiksdal Kirsebærvin Harald Krabbe har været pioner i forhold til samarbejde med både viden og forretningsudvikling
– At etablere en vinproduktion med Kirsebær kræver samarbejde. Hør Harald fortælle om hvordan Frederiksdal startede en visionær drejning og blev en ledestjerne for mange andre frugtvins produktioner
12.00 Hvem hjalp? Hvad kan vi lære? Hvem kan hjælpe videre? Jesper faciliterer
12.15 Kan vi lære af andre lande? Professor Niels Heine Christiansen har gennem mange år arbejdet med mindre fødevaresystemer. Han giver os et billede af, hvordan man gør ud i verden. Der vil være konkrete initiativer, som vi direkte kan kopiere.
13.00 Frokost En kulinarisk madrejse omkring Præstø og netværk med dine kulinariske arbejdsvenner
13.45 Lammefjordens grøntsager kender de fleste til. Lammefjorden var et enormt visionært projekt, og med tiden også flere kvalitetsmærker. Lammefjorden bygger på samarbejde hele vejen rundt Etableringen, dyrkningen – JA alt bliver gjort i fællesskab. Det var også i et fællesskab, at man fik nogle af landets første BGB mærkninger hjem; på kartofler og gulerødder. Arne Andersen, tidligere landmand på Lammefjorden, har hele sit liv været involveret i Lammefjorden udvikling, og vil levende berette, hvordan mange års samarbejde har givet værdi.
14.15 Hvem hjalp? Hvad kan vi lære? Hvem kan hjælpe videre? Jesper faciliterer
14.30 Kaffepause
14.45 Opsamling på temaet SAMARBEJDE Hvordan kan vi i fællesskab samarbejde og løfte hinanden, så vi fremstår som det vi er: Københavns og Danmarks kulinariske køkkenhave. Har vi en fælles fortælling som vi kan bruge til at løfte hinanden?
15.30 På rundtur med August Hage på Oremandsgaard Gods
15.30 Slut – Tak for i dag
Tilmelding: https://www.survey-xact.dk/LinkCollector?key=UJC4EP4TJPC2
Innovationskraft
Når du deltager i dette event vil din tid blive anvendt som medfinansiering på Projektet Innovationskraft, som er finansieret af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og Uddannelses- og Forskningsstyrelsen til standardsats. Læs mere om Innovationskraft