Webinar: Omstilling til et mere plantebaseret fødevaresystem - muligheder og udfordringer
Information
- Sted:
- Teams (du vil modtage et link via e-mail dagen før)
- Sprog:
- Dansk
- Pris:
- Gratis / Free
- Fra:
- 09. september 2022 kl. 09:00
- Til:
- 09. september 2022 kl. 12:00
I dette webinar vil vi belyse muligheder og udfordringer i omstillingen til et mere plantebaseret fødevaresystem både fra en kommerciel og samfundsfaglig vinkel for at blive klogere på, hvordan vi bedst fremmer betingelserne for mere klimavenlige madvaner i Danmark.
PROGRAM
09.00 - 09.05:
Velkommen v. Louise Krogh Johnson, Food & Bio Cluster Denmark
09.05 - 09.30:
Omstillingstendenser fra dagligvarehandlen
v. Kenneth Fredslund Hansen,
Klimaspecialist - Salling Group CSR, Communication & Public Affairs
- Hvordan går omstillingen til mere plantebaseret kost i dagligvarehandlen? Hvad vil forbrugerne have?
- Hvilke virkemidler kan tages i anvendelse for at fremme folks lyst til at vælge plantebaserede fødevarer i køledisken frem for kød?
09.30 - 09.55:
Værdiansættelse og markedspotentialer
v. Jørgen Dejgård Jensen, Institut for fødevare og ressourceøkonomi, KU
- Hvordan kan aspekter som miljø-, klima- og sundhedspåvirkning værdisættes i forhold til produkter?
- Hvor ligger markedspotentialet i den plantebaserede omstilling, og hvor er udfordringerne?
09.55 -10.20:
Hvordan kan staten bidrage til omstilling på fødevareområdet?
v. Carsten Daugbjerg, Institut for Fødevare og ressourceøkonomi, KU
- Hvilke virkemidler kan staten bruge til at fremme overgangen til øget plantebaseret fødevareproduktion og - forbrug og hvilke barrierer kan der være?
10.20 - 10.30:
Pause
10.30 - 10.55:
Regulering og offentlige indkøb
v. Carina Risvig Hamer, Juridisk Fakultet, Center for Retslige Studier og Marked, KU
- De offentlige indkøb er vigtige i forhold til accelerere omstilling til et mere plantebaseret fødevaresystem – men er det muligt med de nuværende udbudsregler? Og hvis ja, hvad vil det så kræve?
10.55 - 11.20
Vores erfaringer fra food service med at udfase kød og substituere det med plantebaserede gourmetoplevelser
v. Christina Wejlemann, CSR Ansvarlig, Compass Group Danmark A/S
11.20 - 11.45:
Transition management – styring af omstillingsprocessen
v. Frank Sejersen og Jesper Lee Jyderup, Institut for tværkulturelle og regionale studier, KU
- Omstillingen kræver partnerskaber, men hvordan sikres det, at partnerskaber bidrager til omstillingen frem for at holde fast i status quo? Og hvem er de relevante omstillingsagenter, som skal inddrages?
- Omstillingsprocesser er konfliktfyldte, og der er konflikter langs hele værdikæden. Hvordan kan det bedst håndteres?
11.45 - 12.00
Spørgsmål, afrunding og tak for i dag!
Obs: Der kan forekomme ændringer i programmet.
Webinaret er arrangeret af Københavns Universitet og Food & Bio Cluster Denmark.
Innovationskraft
Når du deltager i dette event vil din tid blive anvendt som medfinansiering på Projektet Innovationskraft, som er finansieret af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og Uddannelses- og Forskningsstyrelsen til standardsats. Læs mere om Innovationskraft.