Status og perspektiver for mikroalgeproduktion i Danmark

Information

Sted:
Teknologisk Institut, Gregersensvej 1, 2630 Taastrup, Danmark
Sprog:
Dansk
Pris:
Gratis / Free
Fra:
27. april 2022 kl. 09:30
Til:
27. april 2022 kl. 14:45
Hør hvor langt vi er med teknologierne og med mulighederne for at anvende mikroalger til værdifulde produkter

Mikroalger er en lovende kilde til foder og fødevarer, da algerne kan dyrkes ud fra industrielle sidestrømme med et lavt arealforbrug og ikke kræver dyrkbar jord.

Mikroalger kan opnå høje vækstrater og et højt proteinindhold og betragtes derfor som fremtidige, alternative proteinafgrøder af god ernæringsmæssig kvalitet. Herudover er mange af algerne også i stand til at producere essientielle fedtsyrer, forskellige pigmenter og vitaminer som alle er interessante i industriel sammenhæng.


På dagen vil der være præsentationer fra både industrien og forskningsverdenen. Der vil herudover også være mulighed for at se algedyrkningsfaciliteterne på Teknologisk Institut, få en rundvisning på bioraffineringspilotanlægget samt at høre om den kommende fermenteringsfacilitet.

 Link til tilmelding

Program

9.30 - 10.00 Registrering og kaffe

10.00 - 10.15 Velkommen, introduktion til dagens emne og program v. Anne Maria Hansen, Teknologisk Institut

10.15 - 10.45 AlgieCel - mikroalger anvendt som carbon capture-teknologi v. Henrik Busch Larsen, CEO

10.45 - 11.15 Mikroalger som råvarer til fiskefoder - muligheder

11.15 - 11.45 MASSPROVIT - Mikroalgeproduktion med større udbytte og større skala v. Poul Erik Jensen, KU FOOD

11.45 - 12.30 Frokost

12.30 - 13.00 Fordøjelighed af mikroalger/biotilgængelighed af næringsstoffer v. Sune Tjalfe Thomsen, KU-IGN (ReMAPP)

13.00 - 13.15 Alternativ høst af mikroalger v. Jonathan Guld, AU & Teknologisk Institut

13.15 - 13.45 ProLocAL - Lokalt dyrkede mikroalger med højt methionin-indhold til økologisk kyllingefoder v. Sanna Steenfeldt, AU

13.45 - 14.45 Om ReMAPP-projektet og tur til algemarken på Teknologisk Institut v. Jakob Skov Pedersen og Malene Lihme Olsen

14.45 Tak for idag

Temadagen arrangeres i et samarbejde mellem Teknologisk Institut og Food & Bio Cluster Denmark.

Innovationskraft

Når du deltager i dette event vil din tid blive anvendt som medfinansiering på Projektet Innovationskraft, som er støttet af Uddannelses- og Forskningsstyrelsen til standardsats. Læs mere om Innovationskraft.

Kontakt

Thorkild Qvist Frandsen*

tqf@foodbiocluster.dk

61422511

Status og perspektiver for mikroalgeproduktion i Danmark
Status og perspektiver for mikroalgeproduktion i Danmark