Status og perspektiver for mikroalgeproduktion i Danmark
Information
- Sted:
- Teknologisk Institut, Gregersensvej 1, 2630 Taastrup, Danmark
- Sprog:
- Dansk
- Pris:
- Gratis / Free
- Fra:
- 27. april 2022 kl. 09:30
- Til:
- 27. april 2022 kl. 14:45
Mikroalger er en lovende kilde til foder og fødevarer, da algerne kan dyrkes ud fra industrielle sidestrømme med et lavt arealforbrug og ikke kræver dyrkbar jord.
Mikroalger kan opnå høje vækstrater og et højt proteinindhold og betragtes derfor som fremtidige, alternative proteinafgrøder af god ernæringsmæssig kvalitet. Herudover er mange af algerne også i stand til at producere essientielle fedtsyrer, forskellige pigmenter og vitaminer som alle er interessante i industriel sammenhæng.
På dagen vil der være præsentationer fra både industrien og forskningsverdenen. Der vil herudover også være mulighed for at se algedyrkningsfaciliteterne på Teknologisk Institut, få en rundvisning på bioraffineringspilotanlægget samt at høre om den kommende fermenteringsfacilitet.
Program
9.30 - 10.00 Registrering og kaffe
10.00 - 10.15 Velkommen, introduktion til dagens emne og program v. Anne Maria Hansen, Teknologisk Institut
10.15 - 10.45 AlgieCel - mikroalger anvendt som carbon capture-teknologi v. Henrik Busch Larsen, CEO
10.45 - 11.15 Mikroalger som råvarer til fiskefoder - muligheder
11.15 - 11.45 MASSPROVIT - Mikroalgeproduktion med større udbytte og større skala v. Poul Erik Jensen, KU FOOD
11.45 - 12.30 Frokost
12.30 - 13.00 Fordøjelighed af mikroalger/biotilgængelighed af næringsstoffer v. Sune Tjalfe Thomsen, KU-IGN (ReMAPP)
13.00 - 13.15 Alternativ høst af mikroalger v. Jonathan Guld, AU & Teknologisk Institut
13.15 - 13.45 ProLocAL - Lokalt dyrkede mikroalger med højt methionin-indhold til økologisk kyllingefoder v. Sanna Steenfeldt, AU
13.45 - 14.45 Om ReMAPP-projektet og tur til algemarken på Teknologisk Institut v. Jakob Skov Pedersen og Malene Lihme Olsen
14.45 Tak for idag
Temadagen arrangeres i et samarbejde mellem Teknologisk Institut og Food & Bio Cluster Denmark.
Innovationskraft
Når du deltager i dette event vil din tid blive anvendt som medfinansiering på Projektet Innovationskraft, som er støttet af Uddannelses- og Forskningsstyrelsen til standardsats. Læs mere om Innovationskraft.