Kan dansk mælk leve op til sit gode ry?
Information
- Sted:
- Agro Food Park, Agro Food Park 15, 8200 Aarhus, Danmark
- Sprog:
- Dansk
- Pris:
- Gratis / Free
- Fra:
- 21. april 2022 kl. 12:30
- Til:
- 21. april 2022 kl. 16:45
Viden om variationsbredden i silomælken giver muligheder for produktudvikling og gør det endvidere muligt at tage højde for variationer i mælkens sammensætning og løbende tilpasse forarbejdningsprocessen, så man altid opnår optimal sammensætning i slutproduktet.
En stor andel af den producerede mælk anvendes desuden til specialiserede produkter som f.eks. modermælkserstatning og ingredienser, som kræver en meget veldokumenteret sammensætning, og hvor selv små variationer i mælkens sammensætning kan påvirke produkternes dokumentation.
Temadagen tager afsæt i de foreløbige resultater fra DanMilk-projektet (link til omtale her), der ledes af Aarhus Universitet.
Program
12.30 Sandwich
13.00-13.10 Velkomst v/ Grith Mortensen, Mejeribrugets ForskningsFond
13.10-13.20 Kort præsentation og baggrund for DanMilk-projektet v/ Lotte Bach Larsen, AU FOOD
13.20-13.50 Overordnet sammensætning af dansk mejerimælk fra DanMilk-projektet v/ Nina Aagaard Poulsen og Lotte Bach Larsen, AU FOOD
13.50-14.20 Branchens undersøgelser og viden om kvalitetsparametre og uønskede stoffer v/ Christian Bruun Kastrup, Landbrug & Fødevarer
14.20-14.50 Kaffepause
14.50-15.10 Erfaringsudveksling i grupper
15.10-15.30 Mikrokomponenter i mælken v/ Natacha Veje Róin, AU FOOD
15.30-15.50 Enzymer og proteinnedbrydning v/ Michael Maegaard Jessen, AU FOOD
15.50-16.10 Variation i mælkens naturlige flora v/ Claus Heiner Bang-Berthelsen, DTU FOOD
16.10-16.30 Perler fra gruppernes erfaringsudveksling
16.30-16.40 Opsummering på dagen v/ Charlotte Ruby, Landbrug & Fødevarer
16.40 Farvel og tak for i dag v/ Grith Mortensen, Landbrug & Fødevarer
Tilmelding er først til mølle, senest fredag d. 8. april 2022.
Innovationskraft
Når du deltager i dette event vil din tid blive anvendt som medfinansiering på Projektet Innovationskraft, som er støttet af Uddannelses- og Forskningsstyrelsen til standardsats. Læs mere om Innovationskraft.