Kan dansk mælk leve op til sit gode ry?

Information

Sted:
Agro Food Park, Agro Food Park 15, 8200 Aarhus, Danmark
Sprog:
Dansk
Pris:
Gratis / Free
Fra:
21. april 2022 kl. 12:30
Til:
21. april 2022 kl. 16:45
Den iboende variation i mælkens sammensætning rummer både muligheder og udfordringer

Viden om variationsbredden i silomælken giver muligheder for produktudvikling og gør det endvidere muligt at tage højde for variationer i mælkens sammensætning og løbende tilpasse forarbejdningsprocessen, så man altid opnår optimal sammensætning i slutproduktet.

En stor andel af den producerede mælk anvendes desuden til specialiserede produkter som f.eks. modermælkserstatning og ingredienser, som kræver en meget veldokumenteret sammensætning, og hvor selv små variationer i mælkens sammensætning kan påvirke produkternes dokumentation.

Temadagen tager afsæt i de foreløbige resultater fra DanMilk-projektet (link til omtale her), der ledes af Aarhus Universitet.

Program

12.30 Sandwich

13.00-13.10 Velkomst v/ Grith Mortensen, Mejeribrugets ForskningsFond

13.10-13.20 Kort præsentation og baggrund for DanMilk-projektet v/ Lotte Bach Larsen, AU FOOD

13.20-13.50 Overordnet sammensætning af dansk mejerimælk fra DanMilk-projektet v/ Nina Aagaard Poulsen og Lotte Bach Larsen, AU FOOD

13.50-14.20 Branchens undersøgelser og viden om kvalitetsparametre og uønskede stoffer v/ Christian Bruun Kastrup, Landbrug & Fødevarer

14.20-14.50 Kaffepause

14.50-15.10 Erfaringsudveksling i grupper

15.10-15.30 Mikrokomponenter i mælken v/ Natacha Veje Róin, AU FOOD

15.30-15.50 Enzymer og proteinnedbrydning v/ Michael Maegaard Jessen, AU FOOD

15.50-16.10 Variation i mælkens naturlige flora v/ Claus Heiner Bang-Berthelsen, DTU FOOD

16.10-16.30 Perler fra gruppernes erfaringsudveksling

16.30-16.40 Opsummering på dagen v/ Charlotte Ruby, Landbrug & Fødevarer

16.40 Farvel og tak for i dag v/ Grith Mortensen, Landbrug & Fødevarer

Tilmelding er først til mølle, senest fredag d. 8. april 2022. 

Link til tilmelding

Innovationskraft

Når du deltager i dette event vil din tid blive anvendt som medfinansiering på Projektet Innovationskraft, som er støttet af Uddannelses- og Forskningsstyrelsen til standardsats. Læs mere om Innovationskraft.

Kontakt

Thorkild Qvist Frandsen*

tqf@foodbiocluster.dk

61422511

Kan dansk mælk leve op til sit gode ry?
Kan dansk mælk leve op til sit gode ry?