Regenerativ og biodivers fødevareproduktion
Information
- Sted:
- Agro Business Park, Niels Pedersens Alle 2, 8830 Tjele, Danmark
- Sprog:
- Dansk
- Pris:
- Gratis / Free
- Fra:
- 02. marts 2022 kl. 12:00
- Til:
- 02. marts 2022 kl. 16:00
Klimavenlige fødevarer er på alles læber, men også regenerativ og biodivers landbrugsproduktion nævnes ofte hos politikere, forbrugere og landmænd og ser ud til at være en ny megatrend. Mennesker og landbruget fylder rigtig meget i landskabet og vi har muligheden for at gøre en masse tiltag, der kan være med til at standse tilbagegangen for arter og 'dyrke' jordens liv.
Regenerativt landbrug er dukket op de allerseneste år som et nyt begreb, der måske er afløseren for ’bæredygtigt landbrug’. Men indtil nu er det et ganske luftigt begreb. Regenerativt integrerer (nogle) klima- og (nogle) biodiversitetshensyn - men hvad indebærer det præcist, og kan vi få det som forbrugerne/ samfundet ønsker sig og er vi villige til at betale for det?
Denne konference handler om at italesætte og blive lidt klogere på hvad regenerativ og biodivers landbrugsproduktion er. Hvad forventer vi, hvad kan vi dokumentere, og er det svaret på udfordringerne?
Vi forventer, at der kommer et par arrangementer mere i 2022, som skal konkretisere temaerne yderligere for at undersøge om vi skal starte et netværk omkring dette.
Program
12.00 Ankomst og frokost i Foulum/opkobling
12.30 Velkomst og intro til dagens tema v/ Knud Tybirk
12.40 Ulla Luhtasela, Nestlé/Baltic Sea Action Group – Fremtidens regenerative ingredienser og involvering af landmænd (in english) - 15 min
13.00 Anna Flysjö - Arla Food – Regenerativ og biodivers mælk 15 min
13.20 Lorenzo Fimognari, Chr. Hansen: Good Bacteria for a sustainable agriculture (in english) 15 min
13.40 Pernille Steenstrup, Danske Bank. Tendenser i den finansielle sektor omkring klima/biodiversitet 15 min
14.00 Spørgsmål og samtale, som vi bliver klogere af.
14.15 Kaffepause
14.30 Jacob Lænsø, Klimamad.dk. Klimamad og biodiversiteten – startup virksomhed, det globale perspektiv, synspunkter og udfordringer, 15 min
14.50 Jørgen Korning, RISE (SE) – Regenerativt landbrug og klima/biodiversitet i Sverige – hvad er ’hot’ hinsidan, 20 min
15.10 Heidi Holbeck SEGES, Hvad betyder biodiversitet for landbrugsproduktionen? 20 min
- Hvordan får man mest værdifuld biodiversitet ud af intentionerne?
- Hvordan kan man dokumentere det? Hvad er i pipeline fra EU?
15.30 Afsluttende diskussion: Vil forbrugerne betale for mere hensyn til klima og biodiversitet?
15.50 Afrunding og tak for i dag
Hvis du ønsker at deltage online, så skriv det i notefeltet ved tilmelding
Innovationskraft
Når du deltager i dette event vil din tid blive anvendt som medfinansiering på Projektet Innovationskraft, som er finansieret af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og Uddannelses- og Forskningsstyrelsen til standardsats. Læs mere om Innovationskraft