Regenerativ og biodivers fødevareproduktion

Information

Sted:
Agro Business Park, Niels Pedersens Alle 2, 8830 Tjele, Danmark
Sprog:
Dansk
Pris:
Gratis / Free
Fra:
02. marts 2022 kl. 12:00
Til:
02. marts 2022 kl. 16:00
Hvad betyder regenerativt landbrug og biodiversitet for forbrugerene, virksomheder og landmænd? Vil forbrugerne betale?

Klimavenlige fødevarer er på alles læber, men også regenerativ og biodivers landbrugsproduktion nævnes ofte hos politikere, forbrugere og landmænd og ser ud til at være en ny megatrend. Mennesker og landbruget fylder rigtig meget i landskabet og vi har muligheden for at gøre en masse tiltag, der kan være med til at standse tilbagegangen for arter og 'dyrke' jordens liv.

Regenerativt landbrug er dukket op de allerseneste år som et nyt begreb, der måske er afløseren for ’bæredygtigt landbrug’. Men indtil nu er det et ganske luftigt begreb. Regenerativt integrerer (nogle) klima- og (nogle) biodiversitetshensyn - men hvad indebærer det præcist, og kan vi få det som forbrugerne/ samfundet ønsker sig og er vi villige til at betale for det?

Denne konference handler om at italesætte og blive lidt klogere på hvad regenerativ og biodivers landbrugsproduktion er. Hvad forventer vi, hvad kan vi dokumentere, og er det svaret på udfordringerne?

Vi forventer, at der kommer et par arrangementer mere i 2022, som skal konkretisere temaerne yderligere for at undersøge om vi skal starte et netværk omkring dette.

Program

12.00 Ankomst og frokost i Foulum/opkobling

12.30 Velkomst og intro til dagens tema v/ Knud Tybirk

12.40 Ulla Luhtasela, Nestlé/Baltic Sea Action Group – Fremtidens regenerative ingredienser og involvering af landmænd (in english) - 15 min

13.00 Anna Flysjö - Arla Food – Regenerativ og biodivers mælk 15 min

13.20 Lorenzo Fimognari, Chr. Hansen: Good Bacteria for a sustainable agriculture (in english) 15 min

13.40 Pernille Steenstrup, Danske Bank. Tendenser i den finansielle sektor omkring klima/biodiversitet 15 min

14.00 Spørgsmål og samtale, som vi bliver klogere af.

14.15 Kaffepause

14.30 Jacob Lænsø, Klimamad.dk. Klimamad og biodiversiteten – startup virksomhed, det globale perspektiv, synspunkter og udfordringer, 15 min

14.50 Jørgen Korning, RISE (SE) – Regenerativt landbrug og klima/biodiversitet i Sverige – hvad er ’hot’ hinsidan, 20 min

15.10 Heidi Holbeck SEGES, Hvad betyder biodiversitet for landbrugsproduktionen? 20 min

  • Hvordan får man mest værdifuld biodiversitet ud af intentionerne?
  • Hvordan kan man dokumentere det? Hvad er i pipeline fra EU?

15.30 Afsluttende diskussion: Vil forbrugerne betale for mere hensyn til klima og biodiversitet?

15.50 Afrunding og tak for i dag


Hvis du ønsker at deltage online, så skriv det i notefeltet ved tilmelding

Innovationskraft

Når du deltager i dette event vil din tid blive anvendt som medfinansiering på Projektet Innovationskraft, som er finansieret af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og Uddannelses- og Forskningsstyrelsen til standardsats. Læs mere om Innovationskraft

Kontakt

Knud Tybirk

kt@foodbiocluster.dk

+4525208810

Regenerativ og biodivers fødevareproduktion