Grøntprotein til fødevarer

Information

Sted:
Comwell Hotel H.C. Andersen, Claus Bergs Gade 7, 5000 Odense, Danmark
Sprog:
Dansk
Pris:
Gratis / Free
Fra:
14. december 2021 kl. 09:30
Til:
14. december 2021 kl. 16:00
Innovation bringer protein fra lucerne, kløver og græs tættere på at kunne anvendes i fremtidens fødevarer

Innovation bringer protein fra lucerne, kløver og græs tættere på at kunne anvendes i fremtidens fødevarer.

Plantebaseret kost er kommet højt på dagsordenen ikke mindst på grund af klimaudfordringerne. Proteinforsyningen i plantebaseret kost er en særlig udfordring, hvor vi typisk tænker på bælgafgrøder som ærter, sojabønner, linser mm. Men en ny kilde til planteprotein er på vej i form af bioraffineret protein fra afgrøder som lucerne, kløver og græs – grøntprotein.

Den type afgrøder er velkendt som foderafgrøder; men i InnoGrass-projeket, der er ledet af DTU Fødevareinstituttet, har man arbejdet med at udvinde og raffinere proteinet fra grøntafgrøderne, så proteinet, der har en høj biologisk værdi, kan bruges direkte i fødevarer.

Kom til Odense den 14. december og deltag i InnoGrass-projektets slutkonference, hvor resultater og erfaringer fra projektet bliver fremlagt og diskuteret med aktører fra fødevarebranchen, fødevareforskningen og andre med interesse for fremtidens kost.


Program

9.30    Kaffebuffet

 

10.00    Velkomst - baggrund for - og introduktion til InnoGrass projektet samt dagens program 

v/ Projektleder, professor Peter Ruhdal Jensen, DTU Fødevareinstituttet

 

10.15    Ordstyrer Erik Fog, Innovationcenter for Økologisk Landbrug

10.15    Procesteknik der gør grøntprotein egnet til fødevarer 

v/ PhD-studerende Mikkel Hansen, DTU Fødevareinstituttet

Forskningschef Bodil Lindved, Lihme Protein Solutions

 

10.45    Fødevarer med grøntprotein – eksempler og muligheder samt forbrugerreaktioner.

v/ PhD-studerende Mikkel Hansen, DTU Fødevareinstituttet

Direktør Henrik Lund, Naturli’ Foods A/S

Direktør Jørn Senger, GreenField Innovation Aps.

 

11.30    Frokost

12.30    Fødevaresikkerhed: Toksikologi og allergi

v/ Lektor Mette Lübeck, Aalborg Universitet, Institut for Kemi og Biovidenskab 

Forskningsgruppeleder Katrine Lindholm Bøgh, DTU Fødevareinstituttet                      

 

13.15    Vejen til EU-godkendelse af grøntprotein – risikovurdering og Novel Food-godkendelse

Forskningsgruppeleder Morten Poulsen, DTU Fødevareinstituttet/Medlem af EFSA Novel Food Panel

 

13.30    Kaffepause

 

14.00    Værdiskabelse ved udnyttelse af sidestrømme fra proteinproduktionen.

V/ Studerende Kaare Elnegaard, DTU Fødevareinstituttet

 

14.30    Forretningsmuligheder i værdikæden fra traktor til tallerken

v/ Chefkonsulent Ivan Damgaard, SEGES Strategi & Vækst

 

15.00    Afsluttende diskussion – Perspektiver, potentialer og fremtidige projekter

Drøftelser i plenum samt korte indlæg

 

16.00    Afslutning

v/ Projektleder, professor Peter Ruhdal Jensen, DTU Fødevareinstituttet

 

 

Arrangementet gennemføres i overensstemmelse med de aktuelle corona-retningslinjer i tæt samarbejde med Comwell-hotellet.

Det vil være muligt at følge mødet online som live streaming, men uden mulighed for at stille spørgsmål.

Adgang til live streaming kræver også tilmelding. Link udsendes inden mødet til de tilmeldte.

Såfremt man ønsker at deltage online skal man klart angive dette i notefeltet ved tilmelding.

InnoGrass-projektet har titlen: ”Bæredygtig anvendelse af protein fra grøn biomasse til fødevarer”.

Projektets formål er at skabe en ny bæredygtig plantebaseret fødevareproteinkilde fra grøn biomasse til anvendelse i fødevareprodukter og på den måde bane vejen for, at der kan indsendes en anmodning til EFSA om at få fødevaregodkendt græsprotein, der kan åbne et helt nyt og større marked.

Projektperiode: 2019 -2021. Projektpartnere: DTU Fødevareinstituttet, Lihme Protein Solutions, SEGES / Innovationscenter for Økologisk Landbrug, Aalborg Universitet Institut for Kemi og Biovidenskab, Greenfield Innovation ApS, Naturli' Foods A/S, Biotest ApS.

Projektet er støttet af Grønt Udviklings- og DemonstrationsProgram (GUDP) under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.

Food & Bio Cluster Denmark leverer tilmeldingsplatform for arrangementet.

 FOTO: Flemming Leitorp.


Når du deltager i dette event vil din tid blive anvendt som medfinansiering på Projektet Innovationskraft, som er finansieret af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og Uddannelses- og Forskningsstyrelsen til standardsats. Læs mere om Innovationskraft

Kontakt

Michael Støckler

mcs@foodbiocluster.dk

+4540107128

Grøntprotein til fødevarer
Grøntprotein til fødevarer