Temadag: Op og ned i klimaberegnere

Information

Sted:
Sunset på ARoS, (9. sal) Aros Allé 2, 8000 Aarhus
Sprog:
Dansk
Pris:
Gratis / Free
Fra:
13. august 2021 kl. 08:30
Til:
13. august 2021 kl. 12:00
Vi dykker ned i klimaberegnere til fødevarebranchen. Hvorfor benytte dem? Hvad er tilgængeligt? Hvilke fordele og ulemper har de forskellige metoder?

Op og ned i klimaberegnere.

 

Skal vil blive mere klimasmarte skal vi kunne måle, at det vi gør, har effekt. Men det er en udfordring for fødevare-SMV’er at bevare overblikket:

Hvad er status for formelle krav at overholde? Hvilke andre drivere er der for at tage klimadagsordenen op?

Hvilke mulige beregningsmetoder og værktøjer findes der - hvad er tanken bag regnemodellerne, hvilke fordele og ulemper er de?

Og endelig, kan man bryde udfordringerne med implementering ned, så ”man starter et sted”, der ikke senere låser en fast?

 

Alt dette dykker vi ned i ved denne temadag, hvor der er lagt tid ind til networking og erfaringsudveksling med andre virksomheder på området.

 

PROGRAM

8.30 Registrering, kaffe og rundstykke

9.00 Velkomst og baggrund, Heidi Høy Dyrholm, FBCD

9.10 Virksomhed: Klimaberegning - Naturli'vis! Henrik Lund, CEO NATURLI’ Foods

Q/A

9.45 Den Store Klimadatabase, Jannick Schmidt, Aalborg Universitet og 2.0-LCA Consultants

Q/A

10.20 Pause

10.30 Sådan kommer du i gang! Alexandra Katkjær, Ph.d. og Bæredygtighedskonsulent, NIRAS

Q/A

11.10 Gruppediskussioner og videndeling

  • aktuelle udfordringer
  • aktuelle løsninger

11.45 Opsamling fra grupper, Heidi Høy Dyrholm FBCD

12.00 Farvel og tak for i dag - evt. videre til "Symposium" eller Aarhus Food Week.

Psssst.... arrangementet er GRATIS og giver adgang til ARoS hele dagen...

Innovationskraft
Når du deltager i dette event vil din tid blive anvendt som medfinansiering på Projektet Innovationskraft, som er finansieret af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og Uddannelses- og Forskningsstyrelsen til standardsats. Læs mere om Innovationskraft

 

Foto: Hudson Hintze via Unsplash

Kontakt

Heidi Høy

hhd@foodbiocluster.dk

+4560110363

Temadag: Op og ned i klimaberegnere