Flere plantebaserede fødevarer med danske råvarer

Information

Sted:
TEAMS
Sprog:
Dansk
Pris:
Gratis / Free
Fra:
04. maj 2021 kl. 13:00
Til:
04. maj 2021 kl. 15:00
Plantebaserede danske råvarer. Hvilke ingredienser og værdikæder har din virksomhed behov for?

Efterspørgslen efter råvarer og plantebaserede ingredienser og færdigvarer stiger og ventes at stige mere i fremtiden. Mange danske forbrugere vil også gerne købe dansk. Derfor er der et stort potentiale for danske landmænd og fødevarevirksomheder i forsyningskæden i forhold til at gribe mulighederne på markedet for plantebaserede fødevarer.

I Food & Bio Cluster Denmark arbejder vi på at styrke jord-til-bord innovation og skabe samarbejde på tværs af fødevareklyngen omkring udvikling af danske plantebaserede fødevarer. For at komme hurtigere i gang med rent faktisk at få skabt adgang til nye danske råvarer, ser vi et helt konkret behov for at producenter af råvarer kommer i tættere dialog og samarbejde med drikke- og fødevareproducenter og andre aktører indenfor relaterede aktiviteter.

Deltag i det første RoundTable, hvor vi håber, at du vil deltage i dialogen omkring, hvordan fødevaresektoren kommer videre ud af den plantebaserede vej. Hvor starter vi?

I Danmark har vi over mange årtier opbygget en meget stærk kød- og mejeriindustri. Den plantebaserede fødevareudvikling er ganske "ung" i forhold til disse sektorer og står overfor rigtig mange udfordringer, og heldigvis også mange udviklingsmuligheder.

Når plantebaserede ingredienser anvendes i fremstilling af fødevarer, er der mange krav og forventninger til både råvaren og det færdige produkt:

*Smag (hvis forbrugeren skal købe mere end en gang, skal det smage godt)

*Funktionalitet (opløselighed, geleringsevne, vandbinding osv.)

*Ernæringsmæssig kvalitet (aminosyresammensætning, fordøjelighed og antinæringsstoffer)

*Produktionsproces - hvordan påvirkes slutproduktet f.eks. af om der vælges tør eller våd fraktionering ?


Program for møde den 4 maj: 

Velkomst og præsentation af survey lavet blandt nogle af jer og et lille udsyn ud til andre dele af verden.

V/Anni Simonsen, Senior Innovation Manager, Food & Bio Cluster Denmark

 

Planteproteiner - processering og ernæringsmæssig kvalitet. V/Iben Lykke Petersen, lektor, "Plant Foods and Biochemistry",

Institut for Fødevarevidenskab, KU

 

Hvilke ønsker har du selv og din virksomhed til fremtidens plantebaserede ingredienser?

 

Hvad skal der til for at vi kommer videre med nye plantebaserede værdikæder?

  

Afrunding og input til næste møde


Innovationskraft
Når du deltager i dette event vil din tid blive anvendt som medfinansiering på Projektet Innovationskraft, som er finansieret af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og Uddannelses- og Forskningsstyrelsen til standardsats. Læs mere om Innovationskraft

Kontakt

Anni Simonsen

asi@foodbiocluster.dk

+4550749830

Flere plantebaserede fødevarer med danske råvarer
Flere plantebaserede fødevarer med danske råvarer