Udnyttelse af hele råvaren - Vi folder råvarerne ud
Information
- Sted:
- Online
- Sprog:
- Dansk
- Pris:
- Gratis / Free
- Fra:
- 01. juni 2021 kl. 14:00
- Til:
- 01. juni 2021 kl. 16:00
Vi vil mindske madspild og vores CO2-aftryk samtidig, og de nye kostråd forholder sig til fødevarernes klimabelastning. Det kalder på, at vi både skal benytte nye råvarer og benytte dem, vi allerede bruger, endnu bedre. Til denne workshop dykker vi ned i råvarerne. Du vil høre om Stop Spild af Mads konkrete initiativer for dig, Få tips fra chefkokkene Marco Hultmann og Michael Folman på en mission og høre om fremtidens råvarer, der mindsker klimabelastningen.
Målgruppe: Medarbejdere i professionelle køkkener
Dette event indgår i det digitale forløb "Udnyt ressourcerne og nedbring madspild i professionelle køkkener". Læs mere om det i bunden af siden*.
PROGRAM
14.00 Velkommen til Landbrug og Fødevarer, som er med i Refood Label!
Klaus Jørgensen, Landbrug og Fødevarer
14.10 Smart brug af frasorterede produkter
v/ Selina Juul, grundlægger af foreningen STOP SPILD AF MAD
14.25 Q&A
14.35 Udnyt råvaren i dit køkken - tips og tricks
Marco Hultmann, tidl. Køkkenchef, Restaurant BioMio
15.00 Hvad skete der i jeres køkken? - Opsamling på hjemmeopgave
v/Michael Folman, forfatter og tidl. køkkenchef på Københavns Rådhus
15.20 Fremtidens råvarer og tips til storkøkkener
v/ Frank Jakobsen, Udviklingskok, Unilever Food Solutions
15.40 Q&A
15.50 Opsamling
16.00 Tak for i dag og på gensyn!
Der kan forekomme ændringer i programmet.
Dagens vært:
Klaus Jørgensen, Landbrug & Fødevarer
Moderator:
Heidi Høy Dyrholm, Food & Bio Cluster Denmark
Teknik:
Mødet vil blive afholdt i formatet Microsoft Teams, og deltagere vil modtage et link dagen før. Vi anbefaler en god internetforbindelse og et godt web-kamera for at få den bedst mulige oplevelse.
--
*Dette event er en del af:
DIGITALT FORLØB: UDNYT RESSOURCERNE OG NEDBRING MADSPILD I PROFESSIONELLE KØKKENER
I dette forløb tilbyder vi 5 digitale workshops, hvor vi sammen med eksperter på området dykker ned i, hvordan den kloge kok arbejder, hvorfor madspildsdagsorden er vigtig, hvordan morgendagens kantine kan indrettes, hvordan vi håndterer emballage og hvad der bliver af dit grønne affald.
Målgruppe: Medarbejdere i professionelle køkkener
Forløbet strækker sig over maj-november 2021.
Modul 1 (6. maj kl. 14-16) : Udnyttelse af hele råvaren (a) Gode arbejdsgange og restprodukter som råvarer
Modul 2 (1. juni kl. 14-16) : Udnyttelse af hele råvaren (b) Vi folder råvarerne ud
Modul 3 (31. aug. kl. 14-16) : Fremtidens trends inden for buffeter
Modul 4 (7. okt. kl. 14-16): Bæredygtighed og emballage
Modul 5 (2. nov. kl. 14-16) : Affaldshåndtering og indretning af køkkener
Forløbet er blevet til i et samarbejde mellem foreningen Refood Label og Innovationsprogrammet Innovationskraft.
Innovationskraft
Når du deltager i dette event vil din tid blive anvendt som medfinansiering på Projektet Innovationskraft, som er finansieret af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og Uddannelses- og Forskningsstyrelsen til standardsats. Læs mere om Innovationskraft