Dansk Insektnetværk

Information

Sprog:
Dansk
Pris:
Gratis / Free
Fra:
16. marts 2021 kl. 13:00
Til:
16. marts 2021 kl. 16:00
For aktører indenfor produktion, forarbejdning og salg af insekter til fødevarer, foder og andre produkttyper.

Dansk Insektnetværk samler aktører indenfor produktion, forarbejdning og salg af insekter til fødevarer, foder og øvrige anvendelser.

I netværket udveksles erfaringer om teknologiske, lovgivningsmæssige og forretningsmæssige udfordringer.

Program

13.00 Velkommen og introduktion v/ Thorkild Frandsen, Food & Bio Cluster Denmark:

13.15 Præsentationsrunde v/ alle

13.45 Diskussion:

  • Hvad er de største udfordringer for udvikling af insektproduktion? Herunder en drøftelse af teknologiske udfordringer, rammebetingelser, afsætningsmæssige barrierer, sikring af insektfoder i tilstrækkelig mængde og kvalitet, afsætning af frass, forbrugeradfærd, andre udfordringer?
  • Hvor ligger de største potentialer for insekter som ny produktionsform og som leverandør af nye produkter?
  • Hvad skal der til for at gøre insektproduktion til en økonomisk og miljømæssig bæredygtig forretning i Danmark?
  • Hvordan kan Dansk Insektnetværk understøtte udviklingen af insektproduktionen i Danmark?

14:50 Pause

15:00 Resultater fra Wice2Soil-projektet som har arbejdet med Black Soldier Fly-substrat fra restprodukter og den frass der kommer ud af det. Der er fokus på produktion, kvalitet, sikkerhed og forretningsperspektiver v/Anton Gligorescu, Teknologisk Institut

15.20 Resultater fra FlyChar-projektet, som har arbejdet med pyrolysering af insekt frass og produktion af biochar og introduktion til ValueWaste-projektet om nyttiggørelse af organisk affald til proteiner til foder og fødevarer v/ Thorkild Frandsen, Food & Bio Cluster Denmark

15.30 Drøftelser af emner til kommende møder v/ alle

15:50 Afrunding af mødet v/ Thorkild Frandsen, Food & Bio Cluster Denmark:

16:00 Tak for i dag!



Kontakt

Thorkild Qvist Frandsen*

tqf@foodbiocluster.dk

61422511

Dansk Insektnetværk